Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn reageert op wereldwijde schorsing Overmars: 'Nogal onredelijke straf'

10 jan 2024, 12:02

Valentijn Driessen heeft gereageerd op het besluit van de FIFA om de schorsing van Marc Overmars wereldwijd te trekken. Overmars kan daardoor voorlopig zijn functie als technisch directeur van de Belgische voetbalclub Antwerp niet meer uitoefenen.

Valentijn vindt het een 'behoorlijke straf'. "Ik verwacht dat kamp Overmars dit gaat aanvechten", begint Valentijn in een video-item van De Telegraaf. "Je blijft continu heen en weer geslingerd worden door het verenigingsrecht. Ik kan me voorstellen dat Overmars de zaak misschien wil gaan toetsen bij de gewone burger rechter. Want dit is gewoon een beroepsverbod voor één jaar en staat eigenlijk in geen verhouding tot wat er is gebeurd. Het is natuurlijk al redelijk verjaard. Het is geloof ik al ruim drie jaar geleden nu. Dus ik ben heel benieuwd wat Overmars gaat doen."

"Overmars is tegen de ISR-uitspraak niet in beroep gegaan", vervolgt Valentijn. "Hij is niet naar de tuchtcommissie van de ISR gegaan om het aan te vechten. Maar ik kan mij héél goed voorstellen dat hij hier toch wél problemen mee heeft. Want dit is, ja vind ik, nogal onredelijk en daar sta ik niet alleen in", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

(Tekst gaat verder onder de video.)

De FIFA heeft de nationale schorsing die hij kreeg om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax wereldwijd overgenomen. Dat bevestigde een woordvoerder van de KNVB na eerdere berichtgeving door NRC. Antwerp wil vooralsnog niet reageren op het bericht. De club van trainer Mark van Bommel wil eerst de tijd nemen om de uitspraak te besturen, meldde een woordvoerder.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) legde Overmars op 16 november een schorsing van twee jaar op, waarvan één jaar voorwaardelijk. De KNVB droeg vervolgens de uitspraak over aan de tuchtcommissie van de FIFA, zoals de reglementen voorschrijven.

Eerder in Vandaag Inside onthulde Johan Derksen dat Overmars zijn allereerste dickpic stuurde naar Tanja Dik, de CEO van de Johan Cruijff ArenA. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.