Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn reageert op uitspraken Berghuis: 'Hij is duidelijk geen teamspeler'

22 jan 2024, 17:52

Valentijn Driessen heeft in Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, gereageerd op uitspraken die Steven Berghuis deed na afloop van het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk (4-1).

Berghuis werd voor de camera van ESPN gevraagd of hij samen met Bergwijn en Henderson de verantwoordelijkheid voelt om een mentaliteitsverandering bij Ajax teweeg te brengen: "Jawel, maar iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers van de Eredivisie hebt, mag je ze eerder koesteren dan andersom."

ESPN-verslaggever Milan van Dongen vroeg Berghuis of het niet juist een compliment is, dat er zo naar hem gekeken wordt. "Dat weet ik niet. Maar ik en hij zijn wie we zijn. We zijn aanvallers en moeten creatief zijn en creëren. We kunnen niet bezig zijn met wat er allemaal achter ons gebeurt, dus daarin is er met Henderson iemand bijgekomen die misschien een verbindend puzzelstukje kan zijn. Het zou gek zijn als het probleem bij mij en Bergwijn ligt, laat ik het daarop houden."

Valentijn Driessen reageert in Koffie met Valentijn op de uitspraken van Berghuis: "Hij legt het bij iedereen neer, behalve bij zichzelf! Hij zegt: We moeten niet naar de aanval van Ajax kijken, als we de slechte periode gaan beoordelen. Dan denk ik: hij is er toch om het verschil te maken?! En om een elftal op sleeptouw te nemen? Dan begrijp ik wel dat hij geen aanvoerder kan zijn."

Over de uitspraak van Berghuis dat Bergwijn en hij twee van de beste spelers van de Eredivisie zijn, zegt Valentijn: "Dat is opmerkelijk. Hij heeft wel gelijk, natuurlijk. Dat hoort hij ook te zijn. Maar daar hoort wel wat meer bij dan alleen maar een leuk voorzetje geven, en af en toe een goal maken. Dan denk ik: kom op! Je bent teamspeler, maar dat is hij dus duidelijk niet."

Bekijk Koffie met Valentijn in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.