Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: ‘PSV geen kwartfinalist omdat directie faalt op transfermarkt’

14 mrt 2024, 09:45

‘PSV geen kwartfinalist omdat directie faalt op transfermarkt’, zo kopt De Telegraaf de nieuwste column van Valentijn Driessen. De Chef Voetbal van de ochtendkrant is kritisch na de uitschakeling van PSV in de achtste finales van de Champions League.

“Het is te gemakkelijk om het verzuipen van afhankelijke spelers als Luuk de Jong en Guus Til aan de buitenspelers op te hangen”, schrijft Valentijn in zijn column over het verlies van PSV in het Champions League-duel met Borussia Dortmund (2-0). “Hun anonieme rol had zeker ook te maken met de middenveldbezetting bij PSV. De terugkeer van Joey Veerman was een opsteker en een impuls. Alleen op het hoogste niveau heeft de Volendammer z’n maatje Jerdy Schouten nodig om zich nadrukkelijker bezig te houden met de aanvoer naar de aanvallers.”

“En dan komt het echte probleem van het in Nederland ongenaakbare PSV aan de oppervlakte”, stelt Valentijn. “De achilleshiel is al jaren de invulling van de positie van de centrale verdediger aan de rechterkant. Omdat André Ramalho niet voldoet, ziet trainer Peter Bosz zich keer op keer genoodzaakt zijn koningskoppel Veerman-Schouten te ontmantelen. Het is een kapitale blunder van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart dat zij ondanks tientallen miljoenen aan investeringen geen adequate vervanger voor Ramalho hebben opgehaald.”

Volgens Valentijn had de directie van PSV zich vorige zomer of afgelopen januari daadkrachtiger moeten opstellen in een zoektocht naar een centrale verdediger. “Deze omissie laat zich in de Eredivisie niet voelen, maar kostte PSV een plaats bij de beste acht clubteams van Europa. Tegen nota bene de nummer vier van Duitsland.”

“Doodzonde”, zo is de journalist van mening. “Want PSV stond op het punt om na zeventien jaar weer eens historie in Europa te schrijven. Het zijn kansen die voor Nederlandse clubs niet vaak zijn weggelegd.”

Wilfred Genee sprak Valentijn Driessen onlangs toe aan de Vandaag Inside-tafel: 'Jij zit altijd te zeiken, joh!'. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.