Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn pakt Henderson keihard aan na Ajax-debuut: 'Wat een armoede'

3 feb 2024, 22:46

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor het debuut van Jordan Henderson bij Ajax in de topper tegen PSV. Het duel eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA en Valentijn is in zijn column voor De Telegraaf enorm kritisch op de Engelse middenvelder.

"In één klap prikte Henderson de ballon vol verwachtingen door en maakte zelf een eind aan de Henderson-hype", schrijft Valentijn vlak na de wedstrijd. "Wat een koude douche bezorgde hij iedereen in het stadion inclusief de Engelse bondscoach Gareth Southgate. In de rust werd zelfs gegrapt dat het leuk zou zijn als de Engelsman in de tweede helft zijn debuut zou maken. Onzichtbaar, plichtmatig, met balletjes breed over maximaal vijf meter en achter PSV’ers aan sjokkend had Henderson geen enkele inbreng"

Valentijn omschrijft Henderson als een 'verkeersagent' en vond dat de middenvelder weinig initiatief toonde aan de bal. "En dat in de Eredivisie, weliswaar tegen PSV, maar niet het niveau van de Premier League", vervolgt Valentijn. "Wat een armoede. Het moet gezegd worden: het stond iets compacter, maar dat kwam vooral omdat PSV het meeste balbezit had, Ajax in de verdediging drukte en er dus weinig ruimte achter de laatste lijn van de Amsterdammers lag."

"De eerste kennismaking met Jordan Henderson was derhalve een bijzonder ontnuchterende ervaring en smaakte vooralsnog niet naar meer", gaat Valentijn verder. "Hoewel Ajax na FC Utrecht de tweede club was die het dit seizoen lukte om koploper PSV twee punten afhandig te maken", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Afgelopen vrijdag reageerde de Vandaag Inside-tafel op de vraag of Henderson Ajax bij de hand zal kunnen nemen. Bekijk het terug in de video bovenaan deze site.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.