Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn over blamage bij Ajax: ‘Afdeling transferzaken optuigen’

Valentijn over blamage bij Ajax: ‘Afdeling transferzaken optuigen’

5 feb 2021, 10:00

Donderdag werd bekend dat Sébastien Haller niet mag spelen voor Ajax in de Europa League. De Amsterdammers zijn namelijk vergeten de spits op de spelerslijst te zetten. Valentijn Driessen is in zijn column niet te spreken over de gang van zaken bij Ajax.

‘Het is een regelrechte blamage voor een professionele topsportorganisatie, die ook nog eens beursgenoteerd is. Het kan geen kwaad om snel een afdeling transferzaken op te tuigen', schrijft Valentijn. 'Bij Ajax komt alles qua transfers op het bordje van directeur voetbalzaken Marc Overmars terecht. Hij wil niets liever dan de spin in het web zijn, die alle lijntjes bewaakt. Delegeren is niet zijn sterkste eigenschap, maar de affaire-Haller bewijst dat een ’rechterhand’ geen kwaad kan.’

Volgens Driessen heeft Overmars niet het ‘eeuwige leven’ bij Ajax en stelt dat het geen publiek geheim is, dat Overmars een overstap naar een buitenlandse topclub niet snel afwijst. Eerder werd de directeur voetbalzaken van Ajax al in verband gebracht met FC Barcelona en Arsenal.

De journalist van De Telegraaf begreep ook niet waarom Ajax Brian Brobbey en Julian Rijkhoff zomaar liet vertrekken. ‘De zucht naar geld in plaats van de keus voor een gezonde sportieve ontwikkeling bij Ajax zorgde ervoor dat deze week twee spitsentalenten bekendmaakten Ajax transfervrij te verlaten. Met zo’n afdeling transferzaken – bij veel topclubs in Europa al opgenomen in de organisatie – waren Brobbey en Rijkhoff misschien niet voor niets de deur uitgelopen en had Ajax veel langer van hun kwaliteiten als spits kunnen profiteren.’

Ten Hag reageert op Haller-blunder: 'Never a dull moment in Amsterdam'

Ten Hag reageert op Haller-blunder: 'Never a dull moment in A...
1:33
Ten Hag reageert op Haller-blunder: 'Never a dull moment in A...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.