Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn over Ajax: 'De conclusie is dat de landskampioen wederom een wanprestatie leverde'

Valentijn over Ajax: 'De conclusie is dat de landskampioen wederom een wanprestatie leverde'

24 feb 2023, 10:14

Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf gereageerd op de uitschakeling van Ajax in de Europa League. Nadat het heenduel in Amsterdam vorige week in 0-0 was geëindigd, ging Ajax donderdagavond met 3-1 onderuit tegen Union Berlin.

"Ajax weet geen fatsoenlijke wedstrijd te winnen," aldus Valentijn. "Niet in Europa, niet in Nederland, of nu Alfred Schreuder of John Heitinga op de bank zit. Geen enkele driepunter tegen Napoli, Liverpool, Feyenoord, AZ, PSV en ook tegen Union Berlin was het tweemaal armoe troef. In de competitie heeft Ajax na 22 wedstrijden liefst acht punten minder dan vorig seizoen."

"De Ajacieden zaten iets beter in de wedstrijd dan een week geleden in de Johan Cruijff ArenA," blikt Valentijn terug op het duel in Duitsland. "Slechter kon ook niet, want het lukte Ajax in eigen stadion zelfs niet om een bal op doel te schieten. In Berlijn werd eenmaal gescoord en een doelpunt afgekeurd, maar ditmaal gaf de ploeg verdedigend niet thuis. Heitinga’s Ajax werd geroemd, de defensie zou zijn uitgegroeid tot een bijna onneembare vesting. Twee tegendoelpunten in zes wedstrijden zouden deze stelling onderbouwen."

"Zo’n bijzondere statistiek is het niet met tegenstanders als Excelsior, SC Cambuur, RKC, Sparta, FC Twente (beker) en Union Berlin thuis," gaat de chef voetbal van De Telegraaf verder. "Op Duitse bodem bleek de nummer 2 van de Bundesliga andere koek. Hoewel aan Ajax’ drie tegentreffers het nodige onfortuin (penalty na ongelukkige handsbal Calvin Bassey) en persoonlijke fouten voorafgingen van een blunderende Geronimo Rulli en niet oplettende Jurriën Timber."

"Nog leek het nergens op wat het tandeloze Ajax presteerde tegen het hardwerkende, maar armoedige Union Berlin. Waar Heitinga beschikte over negen WK-gangers in de basis, daar deden de Duitsers het met één Kroatische WK-speler en een Tunesisch international. De conclusie is dan dat de landskampioen wederom een wanprestatie leverde. Het Ajax onder Heitinga moet nog steeds bewijzen beter te zijn dat het Ajax onder Schreuder. De lach is terug op het gezicht, maar Ajax is wel van het Europese podium afgestoten. Enig voordeel: de volledige focus kan worden gelegd op het prolongeren van de landstitel," concludeert Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.