Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn oordeelt: ‘Terechte penalty voor PSV’

Valentijn oordeelt: ‘Terechte penalty voor PSV’

12 sep 2022, 12:30

PSV stelde zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk teleur en wist pas diep in blessuretijd afstand te nemen, door een benutte penalty van Cody Gakpo (1-0). Er is veel te doen om de gegeven strafschop, maar Valentijn Driessen heeft begrip voor de beslissing van Serdar Gözübüyük.

De scheidsrechter legde de bal in de 96e minuut op de stip nadat Hans Mulder met zijn voet het hoofd van Xavi Simons raakte, wat werd beoordeeld als gevaarlijk spel. “Voor mij was het een strafschop, hij was discutabel maar niet honderd procent géén penalty, dus ik begrijp dat de VAR ervan afblijft en Gözübüyük een penalty geeft”, zegt Valentijn in een videoitem van De Telegraaf. “Mulder schiet de bal weg voor het hoofd van Xavi Simons en raakt daarbij het hoofd van Simons. Op de achtergrond komt ook Vaessen instormen en die beukt het hele zaakje omver, dus ik denk een terechte penalty.”

Na afloop van het duel tussen PSV en RKC sprak Michiel Kramer schande over de gegeven strafschop. “Dit is echt een topclubpenalty. Serieus, wat moeten wij nog meer doen dan? Ik heb echt het gevoel dat de kleinere clubs altijd aan het kortste eind trekken in dit soort situaties. Schandalig.” 

Valentijn begrijpt de reactie van Kramer, maar is het niet helemaal eens met de spits van RKC. “Ik begreep hem wel, hij zit vol in emotie. Hij wordt één minuut na de wedstrijd er naar gevraagd, en voelt zich genaaid”, reageert Valentijn. “Maar uiteindelijk krijg je weer die oude discussie over dat scheidsrechters eerder voor topclubs fluiten dan voor kleine clubs… daar geloof ik niet in. PSV was aan het aanvallen dus dat zij eerder kans maakten op een penalty dat lijkt me duidelijk.” 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.