Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn ook kritisch na 4-0 overwinning Ajax: ‘Dát vond ik niet zo slim’

8 sep 2022, 09:56

Brian Brobbey moest woensdag in het Champions League-treffen met Rangers FC op de bank beginnen, omdat Alfred Schreuder de voorkeur gaf aan Mohammed Kudus. De 20-jarige spits moest het in het met 4-0 gewonnen duel doen met een invalbeurt in de 89e minuut, tot verbazing van Valentijn Driessen. 

“Ik vond het niet zo slim van Schreuder om hem als laatste te wisselen”, zegt de journalist in een videoitem van De Telegraaf. “Vier wissels waren er al geweest en dan mag die jongen vijf minuten meedoen. Je weet dat hem dat pijn doet.” 

“Ik weet ook wel dat dit topniveau is dus dat dit moet kunnen, maar je had ook gewoon met Brobbey kunnen spelen tegen dit Rangers, dan had je ook met 4-0 gewonnen", vervolgt Valentijn. "Dat had echt niks uitgemaakt.”

Een punt van aandacht voor Schreuder, denkt Valentijn. "Hij zal er wel een beetje aandacht aan moeten besteden want dit zijn jonge jongens die vaak in het moment blijven hangen en die vinden het moeilijk om dit van zich af te zetten."

De trainer van Ajax ging na de wedstrijd ook in op de reserverol en korte invalbeurt van Brobbey. "Natuurlijk was Brian teleurgesteld. Maar dat was Kudus de afgelopen weken ook toen hij op de bank moest zitten. Ik dacht Kudus tegen Rangers goed te kunnen gebruiken. En dat heeft hij ook wel laten zien. Hij verdiende een publiekswissel", aldus Schreuder.

Ook Johan Derksen had een punt van kritiek, na afloop van Ajax - Rangers FC. Bekijk de beelden bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.