Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn noemt Steijn een 'ordinaire werknemer': 'Hij heeft één grote fout gemaakt'

Valentijn noemt Steijn een 'ordinaire werknemer': 'Hij heeft één grote fout gemaakt'

4 sep 2023, 10:07

Valentijn Driessen ziet dat Maurice Steijn het 'verschrikkelijk lastig' heeft bij Ajax en concludeert dat de trainer één grote fout heeft gemaakt.

"Steijn heeft het verschrikkelijk lastig. Hij heeft één heel grote fout gemaakt", begint Valentijn in een video-item van De Telegraaf over de Ajax-trainer. "Dat is bij de contractbesprekingen was hij zo blij dat hij bij Ajax kon tekenen en dat hij is vergeten om te zeggen dat hij het vetorecht over aankopen in zijn contract wilde hebben. Dat staat er nu niet in."

"Hij is nu gewoon eigenlijk een ordinaire werknemer, eigenlijk van de directeur voetbalzaken, Sven Mislintat", vervolgt Valentijn. "Hij heeft gewoon gezegd: ik heb jou aangesteld, jij gaat het doen met het materiaal dat ik je aanlever en daarmee wil ik dat je Ajax-voetbal speelt. Nu zijn er allemaal spelers die binnen zijn gekomen die niet als nummer één op de lijst stonden. Het zijn ook allemaal spelers ook die niet door Maurice Steijn gewild waren."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Vervolgens refereert Valentijn naar de uitspraken van Steijn na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) over Mislintat. "Nu heeft hij ook aangegeven dat Sven Mislintat in feite gewoon zijn eigen koers heeft gevaren en hij daar nauwelijks inspraak op heeft gehad. Dat geeft natuurlijk wel te denken. De technisch directeur en trainer moeten het samen zien te rooien, maar dat is bij Ajax totaal niet het geval."

"Het is gewoon een bijzonder gevaarlijk experiment dat ze bij Ajax aan het uitvoeren zijn", stelt de chef voetbal van De Telegraaf. "Het kan Ajax jarenlang kopzorgen gaan bezorgen. Als je honderd miljoen investeert in allemaal spelers die het allemaal niet blijken te redden, dan moet je dat afschrijven, de spelers verkopen en weer opnieuw beginnen", aldus Valentijn.

Valentijn liet zich aan tafel bij Vandaag Inside eerder ook kritisch uit over het beleid van Mislintat. Bekijk het terug in onderstaande video!

Valentijn kritisch op Mislintat: ‘Heeft geen enkele aankoop gedaan die Ajax verder gaat brengen'
1:35
Valentijn kritisch op Mislintat: ‘Heeft geen enkele aankoop gedaan die Ajax verder gaat brengen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.