Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn noemt ideale vervanger van Alex Kroes: 'De enige man die Ajax kan redden'

2 apr 2024, 12:51

Valentijn Driessen en Mike Verweij hebben in een speciale aflevering van de Kick-off podcast van De Telegraaf met verbazing gereageerd op het nieuws dat Alex Kroes per direct is geschorst door Ajax wegens zeer sterke aanwijzingen voor handel met voorwetenschap.

Ajax-watcher Verweij heeft Kroes kort gesproken over zijn schorsing. "Hij zei: ik ben misschien wel een te open boek geweest, Ajax wist alles. En dit waren dan niet zijn woorden, maar je hoort ook mensen zeggen dat dit een groot politiek spel was", zegt Verweij. "Dat hij expres naar buiten is gewerkt door de RvC. Mogelijk omdat zij niet mee wilden gaan met zijn hervormingen."

Valentijn is van mening dat er een puinruimer moet komen bij Ajax en ziet in Michael Kinsbergen de geschikte kandidaat om Kroes op te volgen, die in het verleden ook al algemeen directeur was van de Amsterdammers. "Als je Kinsbergen vraagt en je geeft hem carte blanche, dan doet hij dat. Van Praag moet hem vragen en als hij dat niet wil, dan moet de bestuursraad zeggen: van Praag jij gaat dan doen. Anders moeten ze Van Praag laten vertrekken. Kinsbergen is de enige man die Ajax op dit moment kan redden. Die zit nu duimen te draaien op het Leidseplein en is dus ook nog eens beschikbaar", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Waarop Verweij reageerde: "Menno Geelen is op korte termijn de ideale algemeen directeur. De huidige raad van commissarissen kan hem alleen niet aanstellen. Dus is het logisch om Michael Kinsbergen daar neer te zetten, maar dan zit je weer met Michael van Praag. Kinsbergen kan niet met Van Praag en Van Praag niet met Kinsbergen", aldus Verweij.

Wim Kieft maakt zich zorgen over de situatie bij Ajax, vertelde hij onlangs bij Veronica Offside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.