Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn lacht om open sollicitatie van Arno Vermeulen bij AZ: 'Dat is toch geweldig?'

19 feb 2024, 16:58

Valentijn Driessen heeft in Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, gereageerd op de open sollicitatie van Arno Vermeulen voor de opvolging van Robert Eenhoorn als algemeen directeur bij AZ.

Vermeulen zei zondagavond bij Studio Voetbal: "Het lijkt me ontzettend interessant om te doen. Waarom zou ik het niet kunnen doen? Voor mij is het een uitdaging. Ik denk dat het geweldig is om bij zo’n club te werken. Ik ben geboren in Alkmaar. Het is een voorbeeldclub in Nederland op alle gebieden, dus ik vond het interessant," aldus Vermeulen, die afgelopen week al vaker begon over de opvolging van Eenhoorn.

In Koffie met Valentijn reageert Valentijn grappend: "Ik wil Arno Vermeulen niet teleurstellen, maar ik heb ook gesolliciteerd. Maar ik heb gesolliciteerd bij de UEFA. Dat heb ik al-tijd al gewild. Ik ben altijd al supporter geweest van de Europese toernooien. Ceferin heeft zijn afscheid al aangekondigd. Het duurt nog wel even, maar ik ga ervoor!"

Dan reageert Valentijn serieuzer op de open sollicitatie van Vermeulen bij Studio Voetbal: "Ik vind het echt geweldig. Hij is gewoon bloedserieus! En dat mag, ik gun iedereen z'n pleziertje. Maar hij heeft leiding gegeven aan drie man en een paardenkop op de redactie van Studio Sport!"

Dat Vermeulen nota bene bij Studio Voetbal, waar hij zelf regelmatig aanschuift, werd gebeld om openlijk te solliciteren, vindt Valentijn van Vandaag Inside of Veronica Offside-niveau: "Dat is toch geweldig? Om dat gewoon groot te maken. Ze geven je bij Studio Voetbal alleen nooit het idee dat het met een knipoog is. Ik probeer dat te zoeken, of ze dat nou daadwerkelijk met een knipoog doen, maar die kwam niet. Terwijl van Sjoerd van Ramshorst, die een geweldige presentator is bij Met het Mes op Tafel, verwacht ik dat wel. Ineens een dodelijke knipoog van: We nemen hem helemaal niet serieus. We bellen 'm wel, maar we nemen hem helemaal niet serieus. Die kwam maar niet, dat is zo jammer."

Valentijn ziet Arno Vermeulen dan ook niet de nieuwe algemeen directeur van AZ worden: "Nee, natuurlijk niet. Werkelijk waar. Want je moet er wel wat meer verstand van hebben dan wat jaren meelopen in de voetballerij. De KNVB heeft bepaalde cursussen voor technisch en algemeen directeuren. Volgens mij moet je die eerst wel even volgen. Dat lijkt me wel handig. Want een directeur heeft niet alleen met het sportieve te maken, maar met de hele organisatie. Sportief heb je er eigenlijk helemaal niets over te zeggen, want bij AZ doet Max Huiberts dat."

Bekijk de hele aflevering van Koffie met Valentijn, waarin Valentijn ook ingaat op de toekomst van John van ’t Schip bij Ajax en Ajax adviseert om niet af te reizen naar Bodo/Glimt, in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.