Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch op PSV: 'Er is gezegd dat er geen handel wordt gedreven met Russen'

Valentijn kritisch op PSV: 'Er is gezegd dat er geen handel wordt gedreven met Russen'

6 juli 2022, 15:49

Valentijn Driessen vindt het 'ethisch niet verantwoord' dat PSV zaken heeft gedaan met het Russische Spartak Moskou om Guus Til naar Eindhoven te halen. Er ontstond kritiek op de transfer, omdat er allerlei handelssancties zijn tegen Rusland, dat in oorlog is met Oekraïne.

De 24-jarige Til werd deze week definitief overgenomen door PSV voor ruim drie miljoen euro. 'Tweede seizoenshelft hebben we weinig meer van Til gezien. Die heeft zichzelf de eerste seizoenshelft uitstekend gemanifesteerd en goed verkocht', zegt Valentijn. 'Hij mag het nu bij PSV gaan doen, wat natuurlijk ook heel raar is', doelt Valentijn op de manier waarop Til door de Eindhovenaren is overgenomen.

'Ik vind het raar, want er zijn sancties', gaat Valentijn verder. 'Er is gezegd er wordt geen handel gedreven met de Russen. De tuinders hier mogen ook geen handel drijven met Rusland en PSV doet het gewoon wel. Daar zijn natuurlijk allerlei constructies voor. De voetballerij waant zich dus weer even buiten de maatschappij. Zij kunnen het weer wel flikken. En natuurlijk zullen er wegen zijn waardoor dat lukt. Tuurlijk zijn er tuinders die op een of andere manier wel handel kunnen bedrijven. Maar ethisch is het gewoon niet verantwoord', aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Bekijk de Koffie met Valentijn over onder meer zijn blik op de transferperiodes van Ajax, Feyenoord en PSV in de onderstaande video.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.