Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch op VAR bij Ajax - Feyenoord: 'Die hadden moeten worden bestraft met rood'

Valentijn kritisch op VAR bij Ajax - Feyenoord: 'Die hadden moeten worden bestraft met rood'

20 mrt 2023, 00:00

Valentijn Driessen is in zijn column voor De Telegraaf kritisch op de keuze van de KNVB voor Rob Dieperink als VAR bij Ajax-Feyenoord. Valentijn is van mening dat Dieperink had moeten ingrijpen bij overtredingen van Oussama Idrissi en Mohammed Kudus.

"Lichtzinnig was ook de aanstelling door KNVB-scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van Rob Dieperink als VAR bij Ajax-Feyenoord", schrijft Valentijn. "Los van zijn kwaliteiten, Dieperink is scheidsrechter en wordt in die hoedanigheid gecoacht door Danny Makkelie, de arbiter van dienst bij De Klassieker."

Volgens Valentijn had de VAR op de twee momenten zonder twijfel moeten ingrijpen tijdens De Klassieker. "Gezien deze hiërarchische verhouding is het vragen om moeilijkheden als de pupil Dieperink de meester Makkelie terecht moet wijzen. Vandaar kwam Dieperink tweemaal niet op de lijn tijdens Ajax-Feyenoord terwijl hij Makkelie had moeten corrigeren. Overtredingen van Oussama Idrissi (op Owen Wijndal) als Mohammed Kudus (op David Hancko) hadden bestraft moeten worden met een rode kaart", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Makkelie over de overtredingen van Hartman

Feyenoord-linksback Hartman had al een gele kaart voor een charge op Steven Berghuis gekregen toen hij Mohammed Kudus halverwege de eerste helft blokkeerde en ten val bracht. Supporters en spelers van Ajax schreeuwden om een tweede gele kaart maar Makkelie vond de overtreding niet zwaar genoeg.

"Het had nog een gele kaart kunnen zijn als hij een veelbelovende aanval had onderbroken", zei scheidsrechter Makkelie bij ESPN. "Maar hij deed dit nog op de helft van Ajax, aan de zijlijn en ver van de goal. Er stonden ook nog verdedigers van Feyenoord op hun eigen helft. Dan is het voor mij geen gele kaart en voor al mijn collega's ook niet. Als ik de wedstrijd opnieuw zou doen, dan zou ik hier opnieuw geen kaart voor geven. Mensen zeggen dan: dit is een tweede gele kaart. Daarom zou ik die kaart niet geven. Maar ik zou hier ook geen eerste gele kaart voor geven."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.