Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch op Van Nistelrooij: 'PSV had dit seizoen makkelijk kampioen kunnen worden'

Valentijn kritisch op Van Nistelrooij: 'PSV had dit seizoen makkelijk kampioen kunnen worden'

18 apr 2023, 10:38

Valentijn Driessen denkt dat PSV dit seizoen makkelijk kampioen had kunnen worden. Dat vertelt hij in Koffie met Valentijn, een online rubriek van Vandaag Inside, waarin hij zich kritisch uitlaat over Ruud van Nistelrooij.

"Van Nistelrooij zal het allemaal nog moeten bewijzen," aldus Valentijn. "Volendam had zondag een veel duidelijkere speelwijze dan PSV. Je wist exact wat die Volendammers gingen doen, hoe ze speelden en wat ze wilden. Maar dat zag je bij PSV helemaal niet! Bij PSV heb je iedere keer het idee: ze doen maar wat. Het ziet er gewoon niet uit, Van Nistelrooij haalt er gewoon niet het maximale uit. PSV had dit seizoen makkelijk kampioen kunnen worden, want ze hebben echt wel kwaliteit rondlopen."

Ook Wim Kieft ziet nog geen herkenbare speelstijl bij PSV, zo vertelde hij maandagavond bij Veronica Offside: "We zijn nu bijna een heel seizoen verder, en bij Van Nistelrooij heb ik nog steeds niet kunnen zien hoe hij nou graag wil voetballen. Geen idee. Het enige wat je hem na moet geven is dat hij twee heel belangrijke spelers is kwijtgeraakt in de winterstop. Alleen je ziet geen manier van voetballen. Bij Ajax zie je hoe ze willen voetballen."

Wissel Xavi Simons

Een van de lichtpuntjes dit seizoen bij PSV is Xavi Simons. Hij werd afgelopen zondag tegen FC Volendam na zeventig minuten naar de kant gehaald door Van Nistelrooij. Valentijn begrijpt niets van die wissel, vertelt hij in Koffie met Valentijn: "Xavi Simons ga je toch niet wisselen? De volgende wedstrijd, tegen Ajax, is een week later! Er is een hele week niks te doen, die jongen kan een hele week bijkomen. En hij is, hoe je het wendt of keert, de gevaarlijkste man van PSV."

Wat Valentijn wel snapt, is dat Ibrahim Sangaré al twee weken achter elkaar op de bank moet beginnen: "Volstrekt begrijpelijk. Wie is er nou belangrijker: Sangaré of Joey Veerman? Veerman is belangrijker voor het elftal, want dat is iemand die iets kan creëeren en ook nog kan scoren. En Joey Veerman en Sangaré samen, dat werkt niet. Met Guti klikt Veerman veel beter, dus dan moet je gewoon Guti opstellen en Sangaré op de bank zetten."

"Sangaré was wel de speler voor wie ze het meeste geld gingen pakken, dus tegen Ajax zal hij ongetwijfeld spelen. Dan zit heel Europa voor de buis te kijken, al die clubs, om spelers op te halen," concludeert Valentijn.

Bekijk in de video hieronder de hele aflevering van Koffie met Valentijn!

Koffie met Valentijn: ‘Heitinga weet dat hij doorgaat als trainer van Ajax’
22:19
Koffie met Valentijn: ‘Heitinga weet dat hij doorgaat als trainer van Ajax’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.