Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch op Slot na Champions League-uitschakeling: 'Enkele inschattingsfouten gemaakt'

Valentijn kritisch op Slot na Champions League-uitschakeling: 'Enkele inschattingsfouten gemaakt'

29 nov 2023, 10:46

Valentijn Driessen heeft zich in zijn column voor De Telegraaf kritisch uitgelaten over het strijdplan van Arne Slot's Feyenoord tegen Atletíco Madrid in de Champions League (1-3). Door de nederlaag tegen de Spanjaarden spelen de Rotterdammers volgend jaar niet meer in het miljoenenbal maar in de tussenronde van de Europa League.

Slot gaat volgens Valentijn niet vrijuit na het verlies: “Natuurlijk moesten ze winnen, helemaal om het lot in de Champions League in eigen handen te houden na de winst van Lazio Roma op Celtic. Maar met zijn ultra-aanvallende speelstijl met drie aanvallers en Calvin Stengs daar kort achter ontnam Slot zichzelf de wapens om in offensief opzicht iets te forceren als dat nodig mocht blijken te zijn.”

Valentijn onderbouwt dit als volgt: “De enige bankzitter die Feyenoord niet per definitie zou verzwakken was Luka Ivanusec. Maar hij is geen breekijzer terwijl de Japanse recordaankoop Ayase Ueda vooralsnog een kat in de zak is. Achteraf kan worden gesteld dat Slot enkele inschattingsfouten heeft gemaakt”

De columnist is echter realistisch en ziet ook het kwaliteitsverschil binnen beiden selecties: “Verzachtende omstandigheid is dat Slot niet over het niveau spelers kan beschikken waarmee Diego Simeone werkt. Zo bleek maar weer eens dat ’groot’ in de Eredivisie niet betekent dat je potten kan breken in de Champions League. Drie treffers met Oranje tegen Gibraltar (Calvin Stengs) of een hattrick bij Excelsior (Santiago Giménez) heeft geen enkele impact op een Spaanse international als Koke of een topverdediger als José Maria Gimenez,” aldus Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.