Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch op Ajacied: 'Hij kan gewoon niet zuiver verdedigen'

Valentijn kritisch op Ajacied: 'Hij kan gewoon niet zuiver verdedigen'

17 apr 2023, 11:51

Valentijn Driessen laat in een video van de Telegraaf zijn licht schijnen over de gele kaart van Ajax-middenvelder Edson Álvarez in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (3-1). De Mexicaan pakte alweer zijn tiende gele kaart dit seizoen en zadelt zichzelf hierdoor met een schorsing op voor de belangrijke uitwedstrijd tegen PSV komend weekend.

"Het kan niet anders dan dat ze bij Ajax balen van die gele kaart, hij is toch één van de leidende figuren op het veld, maar ook daarbuiten. Voor Heitinga is hij ook belangrijk, als hij ergens in de problemen komt, schuift hij met hem", begint Valentijn.

Hij verwacht dat Álvarez gemist wordt in het belangrijke duel met PSV: "Maar dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Iedereen zegt wel dat kaarten pakken in zijn spel opgeborgen zit, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Tien gele kaarten pakken in één seizoen is veel te veel, voor Ajax is het zelfs een record. Er is daar nog nooit een speler geweest die tien gele kaarten in één seizoen pakte."

Valentijn denkt zelfs dat de Mexicaan zijn handen dicht mag knijpen met het aantal ontvangen gele kaarten. "Daarbij moet je nog rekenen dat scheidsrechters hem ook wel eens gespaard hebben, want bij ieder duel dat hij aangaat maakt hij een overtreding. Hij kan gewoon niet zuiver verdedigen, het is altijd een schop hier of een duw daar. Ik denk dat hij met tien gele kaarten nog genadig is weggekomen", besluit de chef Voetbal van de Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.