Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch op aankoopbeleid Mislintat: 'Als je al die kneusjes nou niet had gekocht...'

Valentijn kritisch op aankoopbeleid Mislintat: 'Als je al die kneusjes nou niet had gekocht...'

30 aug 2023, 09:26

Valentijn Driessen laat zich in een video van De Telegraaf uit over Ajax-aanwinst Mikautadze en het aankoopbeleid van Sven Mislintat: "Ajax koopt eerst de kneusjes en dan gaan ze kijken naar een topspeler."

De nieuwe Ajax-aanvaller Georges Mikautadze wees naar verluidt meerder topclubs af. Dat bleek later om Tottenham Hotspur, Stade Rennes en Olympique Lyon te gaan. "Dat is dan ineens allemaal Europese top", vertelt een cynische Valentijn. "Dit wordt gespind om deze jongen op een bepaalde manier neer te zetten en dat geldt ook voor technisch directeur Sven Mislintat. Om te laten zien dat hij echt topspelers koopt. We zullen zien of deze jongen een topspeler is."

"Ze hebben de verkeerde volgorde gevolgd"

"In de tweede Liga doet hij het heel goed, maar ik ken wel meer spitsen. Thomas Verheydt heeft het in de Eerste Divisie ook heel goed gedaan, en Henk Veerman doet het daar ook altijd goed." Mikautadze komt nu naar Amsterdam in plaats van Thiago Almada, omdat hij toch te duur bleek te zijn voor Ajax. Volgens Valentijn komt dit door het verkeerde aankoopbeleid: "Stel je voor dat je echt topspelers binnenhaalt. Ze hebben natuurlijk gewoon de verkeerde volgorde gevolgd. Ze hadden onze vriend uit Argentinië eerst moeten halen, dat is een topspeler en daaromheen ga je andere spelers halen."

Valentijn is dan ook van mening dat Ajax eerst de ‘kneusjes’ heeft gekocht en daarna pas is gaan kijken naar een topspeler: “Maar dan hebben ze het geld er niet meer voor. Omdat ze geen 25 miljoen willen betalen voor een speler, maar als je al die kneusjes nou niet had gekocht, dan had je makkelijk 25 miljoen kunnen betalen voor een speler."

Valentijn Driessen liet zich aan tafel bij Vandaag Inside al eerder kritisch uit over Sven Mislintat. Bekijk het in onderstaande video!

Valentijn kritisch op Mislintat: ‘Heeft geen enkele aankoop gedaan die Ajax verder gaat brengen'
1:35
Valentijn kritisch op Mislintat: ‘Heeft geen enkele aankoop gedaan die Ajax verder gaat brengen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.