Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch: ‘Onbegrijpelijk hoe laag de lat wordt gelegd bij Ajax…’

5 feb 2024, 09:40

Valentijn Driessen liet zich zaterdag na afloop van Ajax - PSV (1-1) al kritisch uit over het debuut van Jordan Henderson, en heeft maandag in zijn column voor De Telegraaf opnieuw geen goed woord over voor het spel van de 33-jarige middenvelder.

“Een kinderhand is snel gevuld”, begint Valentijn. “Jordan Henderson kreeg na een partijtje obligaat, bijna onzichtbaar meeblazen tijdens Ajax-PSV met risicoloze balletjes over vijf meter en wat wijzen en praten vele handen op elkaar. Onbegrijpelijk hoe laag de lat wordt gelegd bij Ajax, dat op de positie van Henderson gewend is aan bepalende voetballers zoals ooit Arie Haan, Jan Wouters, Wim Jonk, Frenkie de Jong en Lasse Schöne.”

Volgens Valentijn heeft Henderson zich niet laten zien tijdens de topper tussen Ajax en PSV. “Het was armoedig van de veelvoudig Engels international die grossierde in prijzen met Liverpool. Henderson werd nog eens geholpen door PSV, dat zwaar gehavend de aanval zocht en het defensieve Ajax daarmee in de kaart speelde. Anders wordt het als Ajax de bal krijgt, zoals veel Eredivisie-clubs doen. Kijken hoe Henderson dan acteert”, schrijft de journalist. “Wel is duidelijk dat Ajax na de Henderson-hype in januari weinig bijzonders hoeft te verwachten als de 33-jarige Engelsman aan de bal komt.”

Wat vond Ajax-trainer John van 't Schip van het debuut van Jordan Henderson? Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.