Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch: 'De Ajacieden leverden een wanprestatie tegen Union Berlin'

Valentijn kritisch: 'De Ajacieden leverden een wanprestatie tegen Union Berlin'

17 feb 2023, 10:17

Valentijn Driessen heeft zich in zijn column in De Telegraaf kritisch uitgelaten over de prestatie van Ajax in de tussenronde van de Europa League. De Amsterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Union Berlin.

"Blijkens de 0-0 thuis tegen FC Union Berlin in de Europa League zijn Excelsior, SC Cambuur, RKC en FC Twente geen goede graadmeter om te zien waar Ajax internationaal staat," aldus Valentijn. "Weliswaar staat FC Union Berlin tweede in de Bundesliga, het bleek een modale ploeg. Desondanks hielden de Duitsers kinderlijk eenvoudig stand. Ze lieten Ajax zelfs ontsnappen."

"De combinatie Ajax en topwedstrijden blijft vloeken dit seizoen," vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "Rangers FC werd tweemaal verslagen; Liverpool en Napoli wonnen echter, evenals PSV, tweemaal van Ajax, terwijl AZ en Feyenoord gelijkspeelden tegen de kampioen. De 0-0 thuis betekent dat de uitgangspositie voor de return donderdag in Berlijn fifty-fifty is. Op zich biedt het kansen, maar dat neemt niet weg dat de Ajacieden een wanprestatie leverden tegen FC Union Berlin."

"Drie doelpogingen met geen enkele bal tussen de palen was maar tweemaal eerder voorgekomen," gaat Valentijn verder. "Offensief stelde Ajax niets voor met Steven Bergwijn als minste van allemaal. Dat Calvin Bassey samen met keeper Geronimo Rulli de besten aan Amsterdamse zijde was, vertelt het verhaal. Het verhaal dat Ajax stand hield, verdedigend relatief goed stond, maar meer ook niet."

"Op het eerste gezicht is dat het enige houvast richting de tweede confrontatie. Wellicht kan Ajax ervan profiteren dat FC Union Berlin het spel moet maken en meer ruimte weggeeft, zodat Ajax aanvallend gevaarlijker voor de dag kan komen. Het is niet bepaald des Ajax, maar wat is dat wel in dit dramatische seizoen? In ieder geval heeft het vertrouwen vanuit de competitie zich (nog) niet vertaald naar de Europa League. Ondanks de trainerswissel," concludeert Valentijn.

Bekijk hieronder de samenvatting van Ajax - Union Berlin.

SAMENVATTING: Ajax - Union Berlin (Tussenronde Europa League)
5:22
SAMENVATTING: Ajax - Union Berlin (Tussenronde Europa League)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.