Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kritisch: 'Dát kostte Ajax de overwinning'

Valentijn kritisch: 'Dát kostte Ajax de overwinning'

28 okt 2020, 12:01

Ajax heeft dinsdag nagelaten Atalanta te verslaan in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag leidde bij rust met 0-2 in Bergamo, maar moest toestaan dat de thuisploeg langszij kwam. Valentijn Driessen is kritisch over het spel van Ajax, en vindt dat Ajax het te makkelijk uit handen heeft gegeven.

Valentijn stelt dat het leek alsof Ajax met zijn offensieve formatie vocht voor zijn laatste kans in de Champions League, ondanks dat Erik ten Hag vooraf een ‘alles-of-niets-scenario’ bagatelliseerde. ‘De trainer van Ajax vertrouwde op een elftal dat zich comfortabel voelt bij balbezit, maar kwetsbaar bleek bij balverlies. Dat kostte de Ajacieden uiteindelijk de overwinning’, aldus Valentijn in zijn column voor de Telegraaf.

De wedstrijd tegen Atalanta Bergamo, deed Valentijn denken aan het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax van vorig seizoen, dat na een spetterende start van Ajax uiteindelijk eindigde in 4-4. ’In Londen durfde Ten Hag ook bij Chelsea met Neres, Tadic en Promes in de aanval te spelen en Ziyech als aanvallende middenvelder. Daar liet Ajax het beste en mooiste voetbal zien sinds Ten Hag het voor het zeggen heeft in Amsterdam.’

‘In Bergamo dinsdag gaf een kwalitatief minder Ajax een gelukkig verkregen voorsprong van 2-0 uit handen. Met het puntje deden de Amsterdammers zichzelf echter tekort’, concludeert Valentijn. ‘Omdat het vooraf in ons land zo bewierookte Atalanta Bergamo niet de wonderploeg is zoals vaak wordt verondersteld. Maar de Ajacieden hielpen de Italianen gewoon een handje.’

Het ontbrak Ajax zoals wel vaker dit seizoen aan 'bewakers van de voorsprong', schrijft Valentijn. 'In Bergamo stond de Amsterdamse ploeg na rust te vaak uit het lood, liepen te veel spelers uit hun positie of blind naar voren. De namen die daarbij vaak vielen waren die van jongelingen als Schuurs, Gravenberch, Antony en Traoré.

Echter vindt Valentijn het te makkelijk om naar de Ajax-jongelingen te wijzen en hun fouten te accentueren. 'Dat zijn pelers die het klappen van de zweep op Europees topniveau nog moeten leren. Bij een 2-0 voorsprong verwacht je van ervaren spelers als Tadic, Blind en Klaassen dat ze het boeltje bij de hand nemen, de handrem erop zetten als dat nodig is. Maar niets van dat alles en zo kwam Atalanta via de gevaarlijke spits Zapata - ongrijpbaar voor Schuurs en Blind - op gelijke hoogte. Zo blijkt een 13-0 tegen VVV-Venlo toch geen enkele garantie voor Europees succes.'

SAMENVATTING: Atalanta Bergamo - Ajax

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.