Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn kraakt optreden Oranje-international: ‘Als hij zo doorgaat is het einde verhaal’

Valentijn kraakt optreden Oranje-international: ‘Als hij zo doorgaat is het einde verhaal’

25 mrt 2023, 21:15

Valentijn heeft na afloop van Frankrijk – Nederland (4-0) een duidelijke mening over Jasper Cillessen. De doelman zat er bij de 2-0 van de Fransen niet goed bij, op een avond waar het Nederlands elftal roemloos ten onder ging in het Stade France.

In een video-item van De Telegraaf geeft Valentijn zijn kijk op de nederlaag van Oranje en in het bijzonder het optreden van de keeper van het Nederlands Elftal. ‘’Cillessen is een hele ervaren keeper, daarom zit hij er ook bij en iedereen vond ook dat hij mee moest naar het WK. Maar als je je in zo’n vorm vertoond bij het Nederlands Elftal is het snel einde verhaal denk ik.’’

Dit zei de keeper van NEC zelf over zijn wedstrijd: "Dit was een heel zure avond en ik denk dat ik me dan nog netjes uitdruk". Er ging een hoop mis vanavond en ik hou er echt een klotegevoel aan over. We gaven de goals veel te makkelijk weg."

Volgens Cillessen ging het in de rust flink tekeer in de kleedkamer, maar hield hij zichzelf koest. "Nee, ik heb niks gezegd. Als je zo'n eerste helft speelt, moet je je mond houden", aldus de doelman, die zich de 2-0 kon aanrekenen. "De bal kwam op mijn hand en via de kluts ging hij erin. Als je komt, dan moet je hem hebben." Een indraaiende vrije trap van Antoine Griezmann werd door Cillessen niet goed verwerkt.

Cillessen, die sinds juni geen interland meer had gespeeld, kreeg naar eigen zeggen tijdens de tactische training te horen dat hij tegen Frankrijk zou starten. Volgens hem is dat echter nog geen bewijs dat hij ook de nieuwe eerste doelman is. "Ik heb alleen iets te horen gekregen voor dit duel. Met mijn geschiedenis qua fitheid bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd."

De doelman hoopt dat Oranje zich snel kan herpakken na de valse start van de EK-kwalificatiereeks. "Morgen gaan we de beelden bekijken en dan is het volle focus op maandag. We kunnen er wel een mooi verhaal van maken, maar zo is het. Gelukkig is de kwalificatie nog lang. We hebben nog genoeg tijd om dit recht te zetten. Dit was een incident", besloot de doelman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.