Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn keihard over Scherpen: 'De medische staf moet Stekelenburg heel snel speelklaar krijgen'

Valentijn keihard over Scherpen: 'De medische staf moet Stekelenburg heel snel speelklaar krijgen'

9 apr 2021, 10:50

Valentijn is in zijn nieuwe column in De Telegraaf keihard over Ajax-keeper Kjell Scherpen. ‘Hoewel Ajax een hoop kansen verprutste met Tadic – onder meer een zeldzaam gemiste strafschop van de Serviër – Antony, Brian Brobbey en Nicolas Tagliafico stapte derde doelman Kjell Scherpen als de grote schlemiel van het veld bij zijn Europese debuut.’

Scherpen blunderde opzichtig bij een vrije trap van AS Roma. Niet veel later schatte hij een corner verkeerd in. ‘Hij wierp AS Roma twee doelpunten in de schoot na de openingstreffer van Davy Klaassen en daarmee een zeker lijkende plaats in de halve finale van de Europa League’, constateert Valentijn.

‘Het zijn keiharde lessen voor een beginnende keeper en dure lessen voor Ajax dat minimaal tweemaal moet scoren komende donderdag in Rome om de halve eindstrijd te bereiken’, zo gaat Valentijn verder.

De columnist ziet dat het op dit moment gewoon niet goed genoeg is. ‘Niet alleen is de Drent goed voor dure foutjes, zijn optredens geven z’n verdedigers niet het gevoel dat ze hem volledig kunnen vertrouwen. Hoewel hij inmiddels twee jaar rondloopt bij Ajax blijft het bibberen als Scherpen eenmaal de opbouw moet verzorgen met de bal aan de voet. De lange bal is geen probleem, maar het inspelen van medespelers ging tegen Heerenveen fout en tegen AS Roma viel weinig verbetering te constateren.'

Valentijn kan dan ook maar tot één conclusie komen. 'De medische staf moet daarom snel de 38-jarige Stekelenburg speelklaar krijgen voor het treffen met zijn oude club uit Rome. Dit kan het geloof in de goede afloop een impuls geven. Iets wat Ajax zeker nodig heeft, wil het niet bij voorbaat op een kansloze missie naar Italië gaan.’

Ten Hag over blunder Scherpen: 'Mentaal is die lange zeer sterk'

Ten Hag over blunder Scherpen: 'Mentaal is die lange zeer ste...
2:28
Ten Hag over blunder Scherpen: 'Mentaal is die lange zeer ste...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.