Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn hekelt uitspraken van Van Gaal: 'Valse streek van een rancuneuze man'

5 sep 2023, 18:14

Valentijn Driessen heeft zich enorm geërgerd aan de uitspraken van Louis van Gaal over het Argentijnse succes bij het WK voetbal van 2022. Van Gaal is ervan overtuigd dat er vorig jaar bij het WK in Qatar alles aan is gedaan om Argentinië en Lionel Messi wereldkampioen te laten worden.

"Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten kwam en hoe wij aan de doelpunten komen. Als je ziet hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was", zei Van Gaal onder meer tegenover de NOS.

Valentijn vindt dat de voormalig bondscoach overkwam 'als een oude rancuneuze man'. "Het zit Louis van Gaal onverminderd hoog dat hij geen kroon op zijn trainerscarrière heeft kunnen zetten met de wereldtitel", begint Valentijn in zijn column over de uitspraken van Van Gaal. "In plaats van Lionel Messi als grootste voetballer aller tijden de volledig verdiende credits te geven voor de wereldtitel trachtte hij voor de camera van de NOS de prestatie van de Argentijn te bagatelliseren."

"De grote, altijd zo eerlijke Louis van Gaal suggereerde een duister complot bij de FIFA om Messi aan de wereldtitel te helpen", vervolgt de chef voetbal van De Telegraaf. "En vooral Van Gaal zijn eeuwige roem te ontnemen. Het is beter als Louis van Gaal in de spiegel kijkt als hij het WK 2022 ter sprake brengt en ere laat toekomen aan wie ere toekomt: Argentinië en Lionel Messi in het bijzonder. Diens hoogtepunten zijn niet in vijf minuten af te draaien, die van Oranje in Qatar heb je na anderhalve minuut gezien", aldus Valentijn.

Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal liet in gesprek met Noa Vahle weten de mening van Van Gaal niet te delen Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.