Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn haalt uit naar KNVB en NOC*NSF: 'Lopen overal achteraan'

Valentijn haalt uit naar KNVB en NOC*NSF: 'Lopen overal achteraan'

17 apr 2020, 12:27

Valentijn heeft in zijn column voor De Telegraaf op niet mis te verstane wijze uitgehaald naar de NOC-NSF en de KNVB. ‘Met zijn hele NOC-NSF-organisatie loopt hij net als de KNVB voorlopig overal achteraan en wordt nota bene links en rechts ingehaald door de kunst- en cultuursector’, aldus Valentijn.

Valentijn begint zijn column met de miljoenen bedragen die inmiddels zijn beloofd aan verschillende sectoren. Zo krijgt de kunst- en cultuursector een bijdrage van driehonderd miljoen van het kabinet en kunnen de sierteeltsector en bijbehorende patatboeren rekenen op 650 miljoen euro. Echter, voor de sport is er voorlopig nog geen rooie cent.

‘Het uitblijven van steun vertelt dat de sportwereld niet in staat is een gezonde lobby te houden om de grote belangen over het voetlicht te brengen in politiek Den Haag. Dat mogen ze zich bij NOC-NSF en vanzelfsprekend ook bij de KNVB sterk aanrekenen. Terwijl de sport wordt gepasseerd, blijft de grootste sportbond van ons land gedwee achter de sportkoepel aanhobbelen in plaats van zelf de regie te pakken’, zo steekt Valentijn vervolgens van wal.

Maar hij gaat verder. Want waar andere sectoren hun problemen ten tonele kunnen brengen zodat er wordt geluisterd, neem Cornald Maas die zich inzette voor de kunst- en cultuursector, is er niemand die dat in Zeist kan.

'Laat weten dat de actieve en passieve voetbalbeleving voor veel mensen van wezenlijk belang is. Dat het bijdraagt aan gezondheid, sociale contacten, netwerken van vrijwilligers en nog veel meer. Dat voetbal en sport in het algemeen een belangrijk onderdeel van onze maatschappij vormt met mensen van vlees en bloed, die hun veilige wereld aan alle kanten zien instorten.’

‘Maar het blijft allemaal onzichtbaar. Wie brengt dat sport- en voetbalverhaal eens goed naar voren? Draag de urgentie uit. Met begeestering en overtuiging, niet vanuit een underdogpositie, maar zelfverzekerd, bewust van de kracht van sport en voetbal voor de samenleving. Alles beter dan die obligate een-tweetjes bij NOS Studio Sport met visieloze heren in de slachtofferrol, die niets zeggen en niets uitstralen als Eric Gudde, Mattijs Manders, Just Spee en de onvermijdelijke Maurits Hendriks. Met trots verkondigde hij gisteren dat hij contact had met de minister. Gefeliciteerd. Met zijn hele NOC-NSF-organisatie loopt hij net als de KNVB voorlopig overal achteraan en wordt nota bene links en rechts ingehaald door de kunst- en cultuursector. Los nog van het directe coronaleed missen de sport- en voetbalwereld de maatschappelijke snaar volledig’, zo eindigt Valentijn zijn betoog.

Eerder openbaarde Valentijn al de lijken in de kast van 'het Graydon-mannetje':

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.