Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn haalt uit: 'Hij is de grootste brokkenpiloot bij de KNVB sinds decennia'

Valentijn haalt uit: 'Hij is de grootste brokkenpiloot bij de KNVB sinds decennia'

12 aug 2022, 08:45

De Oranje Leeuwinnen kwamen afgelopen EK niet verder dan de kwartfinale, wat uiteindelijk leidde tot het ontslag van bondscoach Mark Parsons. Valentijn Driessen vindt dat de KNVB het vrouwenvoetbal niet serieus heeft genomen met de aanstelling van de Amerikaanse Brit.

Nadat de Nederlandse dames in de groepsfase als tweede eindigden achter de Zweden, trof het in de kwartfinale Frankrijk. Dat land bleek na verlenging te sterk voor de ploeg van Parsons: 0-1. Volgens Valentijn was het vertrek van de bondscoach onvermijdelijk en terecht. Dat schrijft hij vrijdag in zijn column voor De Telegraaf. Echter ziet de chef voetbal een andere verantwoordelijke bij de KNVB.

"Wie stevig op het pluche blijft zitten, is degene die Parsons aanstelde en hem ruim veertien maanden later buiten gooide: Jan Dirk van der Zee", aldus Valentijn. Daarmee wijst de sportjournalist naar de directeur amateurvoetbal, waaronder de Oranje Leeuwinnen nog altijd vallen. De directeur amateurvoetbal verkondigde stoer: 'Dit hoort bij topvoetbal'."

"Dat geldt blijkbaar alleen voor coaches en niet voor directeuren in Zeist. Van der Zee is met afstand de grootste brokkenpiloot bij de KNVB sinds decennia. De lijst van missers, foute beleidskeuzes, incorrecte opmerkingen en verkeerde aanstellingen van deze politieke konkelaar is te lang om op te noemen. Had de Raad van Toezicht ruggengraat, dan zou deze directeur amateurvoetbal allang buiten gebonjourd zijn bij de voetbalbond."

Waar het EK uitliep op een misère, staat de volgende uitdaging alweer voor de deur. De dames strijden op 6 september tegen IJsland om een felbegeerd toegangsbewijs voor het WK. Van der Zee zal voor die tijd met een (interim) bondscoach moeten komen samen met directeur Marianne van Leeuwen. Hoewel de directeur amateurvoetbal daar weinig van hoeft te verwachten, aldus Valentijn: "Die is drukker met haar inclusiviteits-, discriminatie-, racisme- en diversiteitsagenda. Het geeft een man als Van der Zee de vrije hand een bondscoach aan te stellen en met zijn gebrek aan kennis op voetbalgebied fout op fout te stapelen".

Johan Derksen analyseerde in de studio het dramatisch verlopen Europees Kampioenschap van de Oranje Leeuwinnen. Bekijk het fragment hieronder terug.

Johan analyseert het EK van de Oranje Leeuwinnen
1:35
Johan analyseert het EK van de Oranje Leeuwinnen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.