Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn haalt hard uit naar Van de Looi: 'Hoe erg kan iemand de weg kwijt zijn?'

Valentijn haalt hard uit naar Van de Looi: 'Hoe erg kan iemand de weg kwijt zijn?'

29 mrt 2021, 13:03

Jong Oranje heeft het maar moeilijk op het EK in Hongarije. De ploeg van Erwin van de Looi speelde zowel tegen Roemenië als tegen Duitsland met 1-1 gelijk. Het moet daardoor winnen van Hongarije, wil het doorgaan naar de volgende ronde van het EK. Valentijn Driessen heeft in zijn column in De Telegraaf hard uitgehaald naar het optreden van Van de Looi.

'Hij is niet bestand tegen de druk van zo’n belangrijk toernooi, blijkt uit zijn opstelling en de vreemde dingen die hij zegt en doet bij wedstrijden van zijn sterrenensemble, dat als kanshebber wordt gezien voor de Europese titel', zo begint Valentijn.

'Een voorbeeld van de manier waarop hij tactisch verschrikkelijk uit de bocht vloog tegen Duitsland was dat hij met twee spitsen speelde, maar die posities liet invullen door een linksbuiten (Justin Kluivert, reserve RB Leipzig) en een middenvelder (Dani de Wit, reserve AZ). Terwijl hij twee topspitsen in vorm uit de Eredivisie, Myron Boadu van AZ en Brian Brobbey van Ajax, respectievelijk 90 en 87 minuten op de bank hield', zo gaat Valentijn verder.

'Hoe erg kan iemand de weg kwijt zijn? Laat Van de Looi zich troosten dat hij niet de enige is bij de KNVB die van het paadje is. Maar volgt uitschakeling van Jong Oranje, dan verliest de blunderende coach alle geloofwaardigheid en is het onverantwoord om deze ’uitvinder’ van het zo atypisch Nederlands 4-2-2-2-systeem nog langer met de beste talenten van Nederland op pad te sturen.'

Wim liet eerder al weten niet zoveel te begrijpen van de keuzes van Van de Looi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.