Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn fileert Oranje en wijst naar Koeman als medeschuldige

Valentijn fileert Oranje en wijst naar Koeman als medeschuldige

25 mrt 2023, 15:30

Volgens Valentijn kan iedereen zoveel excuses bedenken als ze willen, maar voor de eerste twintig minuten van het Nederlands Elftal tegen Frankrijk, is geen enkel excuus te verzinnen. Hij laat in zijn column in De Telegraaf geen spaan heel van Oranje en stelt een aantal tactische keuzes van bondscoach Ronald Koeman ter discussie.

''Het is gemakkelijk om te spreken van een collectief falen, maar waarom mocht Taylor spelen terwijl hij bij Ajax laat zien totaal uit vorm te zijn? Waarom niet de ervaren Daley Blind? Waarom Jurriën Timber als rechtsachter op Kylian Mbappé en Geertruida in het centrum?'', vraagt Valentijn zich af.

De chef voetbal van De Telegraaf is ook niet te spreken over de manier waarop Oranje aan de wedstrijd begon in het Stade de France. Vooral Kenneth Taylor en Jasper Cillessen moeten het ontgelden: ''Twee minuten balbezit zonder enig initiatief te nemen, de middenlijn niet overkomen en toch met 1-0 achterstaan na een fout van Kenneth Taylor, hoe bestaat het? Hoe bestaat het dat je na acht minuten de tweede tegengoal incasseert? Omdat de handschoenen van de teruggekeerde ervaren Jasper Cillessen onder 220 volt stonden.''

Valentijn laat zijn licht ook nog schijnen over het vervolg van de EK-kwalificatie van het Nederlands Elftal: ''Deze valse start van de wedstrijd en de EK-cyclus was er één voor Oranje om zich diep voor te schamen. Eentje die schreeuwt om revanche tegen Gibraltar, al zal zelfs een monsterscore maandag in De Kuip de Franse vernedering niet kunnen wegpoetsen'', besluit Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.