Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn fileert Nederlandse Messi-haters: 'Zijn al honderd keer klaargekomen door hem'

Valentijn fileert Nederlandse Messi-haters: 'Zijn al honderd keer klaargekomen door hem'

17 dec 2022, 15:25

Zondag wordt duidelijk welk land zich de komende vier jaar wereldkampioen mag noemen, Frankrijk óf Argentinië. Vanwege de grimmige uitschakeling van Oranje door Lionel Messi & co, is de verwachting dat vele Nederlanders tijdens de WK-finale zullen juichen voor de Fransen, geheel ten onrechte volgens Valentijn Driessen.

Naast een strijd tussen twee landen is de mondiale eindstrijd ook een confrontatie tussen Kylian Mbappé en Lionel Messi. Volgens Oranje-watcher Mike Verweij heeft eerstgenoemde de grootste kans op de titel: "Maar ik hoop intens op Messi. Zeven keer de gouden bal gewonnen... Het zou een prachtig einde zijn van zijn carrière", stelt hij in voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf.

Verweij zou het ook een prestatie van formaat vinden van Messi, mocht hij de wereldbeker zondag omhoog houden. "Iedereen heeft hem de afgelopen maanden bij Paris Saint-Germain helemaal afgeschreven, want: hij kon nooit meer het Argentijnse elftal naar de wereldtitel brengen. Ik zou het echt fantastisch vinden als hem dat wél lukt."

Vele Oranje-fans denken daar echter anders over, na zijn wangedrag ten opzichte van Louis van Gaal en Wout Weghorst, na de uitschakeling van Oranje in de kwartfinale. "Maar hij is ook opgefokt gemaakt door Nederland", zegt de sportjournalist ter verdediging. "Dus daar moet je overheen stappen. Kijk naar de kwaliteiten van Messi en de schoonheid van het voetbal. Als je nou naar één voetballer wil kijken..."

Ook Valentijn heeft genoeg van de bestrijders van de kleine Argentijn: "Die Oranje-supporters zijn toch dramatisch man! Nu heeft Messi alles gedaan... Ze zijn allemaal al honderd keer klaargekomen door Messi in de afgelopen vijftien jaar en hij maakt één keer het babbelgebaar..."

Onlangs vertelde Valentijn Driessen in De Oranjewinter dat Louis van Gaal dankzij de uitschakeling in de kwartfinale gefaald heeft in Qatar. Bekijk het fragment hieronder terug.

Valentijn trekt conclusie over Van Gaal: 'Natuurlijk heeft hij gefaald'
2:13
Valentijn trekt conclusie over Van Gaal: 'Natuurlijk heeft hij gefaald'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.