Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn fileert actie Van Gaal: 'Een blunder van jewelste!'

Valentijn fileert actie Van Gaal: 'Een blunder van jewelste!'

15 nov 2021, 08:54

Valentijn Driessen heeft zich in zijn column voor De Telegraaf kritisch uitgelaten over Louis van Gaal. Volgens de Chef Voetbal van het dagblad maakte de bondscoach tegen Montenegro (2-2) een cruciale fout door Marten de Roon buiten de wedstrijdselectie te laten. 

Van Gaal reisde met een selectie van 24 man af naar Montenegro, maar mocht maar 23 spelers gebruiken. Eén speler moest op de tribune plaatsnemen, en dat werd - net als tijdens de interland tegen Gibraltar (6-0) - middenvelder De Roon. ‘Met de wetenschap dat Georginio Wijnaldum maar een uur kon spelen was het onbegrijpelijk dat Van Gaal zijn beoogde vervanger Marten de Roon naar de tribune had verbannen’, schrijft Valentijn. ‘Daarom kwam de linksbenige middenvelder Teun Koopmeiners in het elftal aan de rechterkant en profiteerden de Montenegrijnen met een aanval over die kant en scoorden de aansluitingstreffer. Een blunder van jewelste van de zo ervaren bondscoach.’

Oranje verdedigt in de laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen een voorsprong van 2 punten op Noorwegen en Turkije. Een gelijkspel tegen de Noren is waarschijnlijk voldoende voor rechtstreekse kwalificatie, omdat Oranje een veel beter doelsaldo heeft dan beide overgebleven concurrenten. ‘Na het missen van het WK 2018 in Rusland mag Oranje in 2022 niet ontbreken op het WK in Qatar’, vindt Valentijn, ‘hoeveel maatschappelijke en politieke redenen er zijn aan te dragen om het toernooi te boycotten. Bij veel fans, volgers en de KNVB heerste de volle overtuiging dat met Van Gaal zeven vette jaren zouden aanbreken. Laat Nederland-Noorwegen daarom niet de laatste interland zijn van deze bondscoach. En anders heeft hij gefaald en moet direct opstappen met directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma in zijn kielzog.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.