Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Feyenoord-Ajax had definitief gestaakt moeten worden'

Valentijn: 'Feyenoord-Ajax had definitief gestaakt moeten worden'

6 apr 2023, 13:05

Valentijn Driessen vindt dat de halve finale tussen Feyenoord en Ajax in de KNVB-Beker (1-2) woensdagavond definitief gestaakt had moeten worden. Dat vertelt hij in een video-item op de website van De Telegraaf.

In de bekerwedstrijd werd Ajax-speler Davy Klaassen geraakt door een aansteker vanaf de tribunes van Feyenoord en liep een hoofdwond op. Naar aanleiding van dit incident werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Klaassen moest vlak na de hervatting gewisseld worden vanwege zijn verwonding.

Valentijn vertelt in een video-item dat hij het beter had gevonden als de wedstrijd definitief was gestaakt. "Als je na twee minuten ziet dat Klaassen afhaakt vanwege de hoofdwond die hij had opgelopen en waarschijnlijk heel licht en duizelig was, dan moet je gewoon staken. De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, was ook in het stadion en die heeft gezegd: als we nog één keer staken dan is het definitief en sturen we iedereen naar huis. Dat had eigenlijk moeten gebeuren, Je zal toch een keer een grens moeten trekken en een daad stellen. Ook als er zoveel toeschouwers zitten en er nog een half uur te spelen is."

Dat Klaassen gewisseld werd is volgens de sportjournalist een enorm dieptepunt, maar hij zag daarna wel een verandering op het veld. "Je zag dat de spelers toen ook wat normaler tegen elkaar gingen doen. Voor de staking zag je de frustratie afdruipen bij de Feyenoorders toen Ajax op zijn Zuid-Amerikaans tijd ging rekken en dat slaat dan ook makkelijker over op de tribunes. Dan denk ik dat een speler ook wat verstandiger kan zijn. Je weet hoe licht ontvlambaar het publiek kan zijn, zeker bij Feyenoord."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.