Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen: ‘Zo'n geweldig kampioenschap is dit niet voor Ajax'

Valentijn Driessen: ‘Zo'n geweldig kampioenschap is dit niet voor Ajax'

11 mei 2022, 17:33

Ajax kan woensdagavond de landstitel veiligstellen. Bij een thuiszege op sc Heerenveen is de club voor de 36e keer kampioen van Nederland. Toch hebben de Amsterdammers geen geweldig seizoen achter de rug, vindt Valentijn Driessen. 

‘Zo'n geweldig kampioenschap is dit niet’, zegt de Chef Voetbal van De Telegraaf in een videoitem van de ochtendkrant. ‘Dit is eigenlijk business as usual. Het is de 36e landstitel maar als je ziet op welke manier hij in de slotfase tot stand is gekomen, dan zijn we daar natuurlijk met z’n allen niet erg van onder de indruk.’

Volgens de journalist ging het de Amsterdamse club dit seizoen niet heel makkelijk af. ‘Het is met horten en stoten gegaan. Het is gewoon minder dan je zou verwachten met de kwaliteiten die Ajax in huis heeft’, zegt Valentijn. ‘En dat het zo lang heeft geduurd bevreemdt mij ook, maar PSV - moet ik eerlijk zeggen - hield Ajax de tweede seizoenshelft toch goed bij.’

Ajax verdedigt de laatste twee speelronden een voorsprong van 4 punten op PSV, dat NEC ontvangt. De club uit Amsterdam sluit zondag de competitie af met een uitwedstrijd tegen Vitesse. PSV gaat dan tegelijkertijd op bezoek bij PEC Zwolle.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.