Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen schrijft tegen verwachtingen Van Gaal in positieve column over bondscoach

Valentijn Driessen schrijft tegen verwachtingen Van Gaal in positieve column over bondscoach

15 juni 2022, 09:26

Valentijn Driessen is in zijn nieuwe column voor De Telegraaf positief over Louis van Gaal en dat volledig tegen de verwachtingen van de bondscoach in. De 70-jarige oefenmeester verwachtte namelijk na afloop van Oranje - Wales (3-2) een negatief 'kolommetje' van Valentijn. 'En dat zal morgen wel wéér in dat kolommetje staan van jou', zei Van Gaal op de persconferentie.

'Het Nederlands elftal sloot twee weken ’voorbereiding’ op het WK af met een 3-2 overwinning tegen Wales en de onbedreigde koppositie in de Nations League', begint Valentijn in zijn column. 'Bondscoach Louis van Gaal bewees zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben. Hij zette de boel bij Oranje direct op scherp. Hij passeerde tweede aanvoerder Georginio Wijnaldum en omdat de vier duels belangrijke ijkpunten waren voor het WK, kon niemand het zich permitteren te verslappen.'

'Van Gaal hielp zijn internationals wel aan een eerlijke kans met de personele bezetting van zijn formaties', gaat Valentijn verder over Van Gaal. 'Het beoogde A-elftal trad de eerste en derde wedstrijd (België en Polen) aan en veel tweede keus-internationals kregen een kans tegen Wales. Daardoor stond voor zover mogelijk iedereen redelijk fit aan de aftrap.'

De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat de bondscoach kan terugkijken op een geslaagde interlandperiode. 'Qua personele bezetting is het een vruchtbaar samenzijn geweest, terwijl Oranje goed uit de voeten kon met het 3-4-3-systeem zonder de Nederlandse signatuur helemaal te grabbel te gooien', aldus Valentijn.

Na afloop van de Nations League-wedstrijd tussen Oranje en Wales (3-2) is het tijdens de persconferentie tot een clash gekomen tussen Valentijn Driessen en Louis van Gaal. Bekijk het in de onderstaande video terug.

Valentijn en Van Gaal clashen op persconferentie: 'We stoppen hiermee, het is walgelijk'
3:06
Valentijn en Van Gaal clashen op persconferentie: 'We stoppen hiermee, het is walgelijk'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.