Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen kritisch: ‘Hoe Ajax ooit bij hem terecht is gekomen is een raadsel’

Valentijn Driessen kritisch: ‘Hoe Ajax ooit bij hem terecht is gekomen is een raadsel’

16 jan 2023, 09:22

Valentijn Driessen heeft zich in zijn column voor De Telegraaf kritisch uitgelaten over het spel van Ajax, in het thuisduel met FC Twente. De Amsterdamse club kwam zaterdag niet verder dan een gelijkspel (0-0), en dat is volgens de columnist vooral te wijten aan de verdedigende linie van trainer Alfred Schreuder.

“De Ajax-verdediging is zo lek als een mandje”, schrijft Valentijn. “Opbouwend geven de Ajax-verdedigers niet thuis en dat zullen Calvin Bassey en Jorge Sánchez ook nooit doen. De bal is hun grootste vijand op het veld.” Over laatstgenoemde: “Hoe Ajax ooit terecht is gekomen bij de Mexicaanse international Sánchez en dat daarvoor groen licht is gegeven, is een raadsel. De Amsterdamse standaard moet veel hoger liggen dan bij een ordinaire enkelschopper uit Midden-Amerika.”

Schreuder zag deze zomer een aantal sterkhouders vertrekken, maar dat is volgens Valentijn geen valide excuus om verdedigend en opbouwend zo slecht voor de dag te komen. “Met drie WK-gangers (Rulli, Timber, Sanchez) en met versterkingen ter waarde van vijftig miljoen euro (Bassey, Rulli, Wijndal, Sanchez) mag je veel meer eisen van de Ajax-defensie. Het aankoopcollectief (Van der Sar, Hamstra, Huntelaar) valt de neergang sterk aan te rekenen. Evenals trainer Schreuder, die blijft goochelen met de bezetting achterin en spelers neerzet op voor hen vreemde posities.”

De Klassieker

Zondag staat De Klassieker op het programma. Na vijf competitieduels zonder overwinning de uitgelezen kans voor de omwenteling, denkt Valentijn. “Maar lukt dat niet, dan ziet het er slecht uit voor Ajax en Schreuder. Halverwege de competitie rest dan slechts de strijd om plaats twee voor een plaats in de voorronde van de Champions League met AZ, PSV en FC Twente.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.