Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen haalt uit naar arbiter: 'Een cruciale fout in de kampioensrace'

Valentijn Driessen haalt uit naar arbiter: 'Een cruciale fout in de kampioensrace'

27 nov 2023, 10:07

Valentijn Driessen heeft stevig uitgehaald naar scheidsrechter Allard Lindhout. Tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV (0-3) verzuimde de arbiter in de slotfase Johan Bakayoko zijn tweede gele kaart te tonen, wat tot een schorsing zou leiden voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Een cruciale fout in de kampioensrace," oordeelt de columnist voor De Telegraaf.

Valentijn schrijft: "In blessuretijd ging Lindhout zwaar in de fout door een tweede gele kaart voor Johan Bakayoko op zak te houden na een opzichtige overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Een cruciale fout in de kampioensrace, want de Belgische international ontsnapte zodoende aan een rode kaart na zijn domme actie en staat zondagmiddag gewoon aan de aftrap van de eerste van de twee enige topwedstrijden dit seizoen in de Eredivisie: Feyenoord-PSV."

Valentijn verwacht dan ook een reactie vanuit het Rotterdamse kamp: "Trainer Arne Slot van Feyenoord zal in aanloop naar Feyenoord-PSV nog wel even terugkomen op de misser van Lindhout. Om te vertellen dat zijn ploeg bij voorbaat is benadeeld. Van nature kan Slot maar moeilijk omgaan met zulke gevallen. Ze tarten naar zijn zeggen z’n rechtvaardigheidsgevoel omdat ze beslissend kunnen zijn in wedstrijden en competities. Tegelijkertijd getuigt het ook van Calimero-gedrag van Slot."

Na het duel kreeg PSV-trainer Peter Bosz de vraag voorgelegd of hij geschrokken was van de opvallende overtreding van Bakayoko in de absolute slotfase. De coach bevestigde dit: "Ja, natuurlijk. Stom van hem," bekritiseerde Bosz zijn speler. "Je kunt wel zeggen dat het lichtjes is, maar hij heeft al geel op zak. Doe dat nou dan niet, je staat 3-0 voor. Het is niet heel veel, maar dit is dom. Dat heb ik hem al verteld," aldus de PSV-trainer tegenover ESPN.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.