Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn Driessen complimenteert Noa Vahle: 'Dat lukte Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel niet'

11 dec 2023, 11:09

Valentijn Driessen vindt dat Gijs de Jong - Secretaris-generaal - van de KNVB al zijn geloofwaardigheid heeft verloren na het interview met Noa Vahle over de standpunten van de Nederlandse voetbalbond richting het WK Saudi-Arabië in 2034.

Valentijn heeft in zijn nieuwe column in De Telegraaf geen goed woord over voor De Jong. "Als de bekende drol in de pispot, zo draaide en keerde secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB zich toen hij zich verantwoordde voor de radiostilte vanuit Zeist over Saoedi-Arabië als verwachte organisator van het WK 2034", begint Valentijn. "Tenminste, tijdens het serieuze, journalistiek inhoudelijke interview door Noa Vahle bij Vandaag Inside. Zij zette De Jong tegen de muur en ontnam de KNVB-bobo zijn geloofwaardigheid."

"Dat lukte de zogenaamde ervaren topjournalisten Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel bij Op1 niet", vervolgt Valentijn. "Of beter, het duo had geen zin om hun KNVB-gast Gijs de Jong het vuur aan de schenen te leggen. Het ging over koetjes en kalfjes, de sensationele plaatsing van de Oranje-vrouwen voor de Final Four van de Nations League, de kandidatuur voor het WK Vrouwen van Nederland, België en Duitsland voor 2027 en tussen neus en lippen door even over Saoedi-Arabië. De Jong smoesde zich uit een stekelige vraag en kreeg verder vrij spel."

Valentijn stelt dat Groenhuijsen en Ten Napel geen zin hadden om de officier van justitie uit te hangen. "Want het moest wel gezellig blijven bij de naborrel. Dus De Jong hoefde niet te antwoorden op de vraag of het Nederlands elftal het WK boycot als Saoedi-Arabië nog steeds executies uitvoert, vluchtelingen doodschiet, arbeidsmigranten uitbuit, mensen van de Lhbtiq+-gemeenschap gevangen neemt of de doodstraf oplegt en vrouwen geen gelijke rechten hebben."

De chef voetbal van De Telegraaf vindt tot slot dat het verdwijnen van Op1 in dat kader niet een gemis is. "De geïnterviewde is zo sterk of zwak als zijn interviewer. Een jaar geleden had Vahle De Jong al eens klemgezet en daar borduurde ze op voort. Tijdens het WK in Qatar een jaar geleden staken de geruchten de kop op dat Saoedi-Arabië op pole position lag voor het WK 2030 of 2034. Daarmee geconfronteerd zei De Jong in 2022 stellig dat de KNVB nooit akkoord zou gaan met een WK in Saoedi-Arabië", aldus Valentijn.

Ook Johan Derksen was positief te spreken over het interview van Noa met De Jong. Bekijk de reactie van Johan terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.