Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Was leuk geweest voor Schreuder als Tadic thuisgebleven was'

Valentijn: 'Was leuk geweest voor Schreuder als Tadic thuisgebleven was'

12 okt 2022, 16:59

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic is ondanks zijn schorsing wél meegereisd met de selectie naar Napels. Valentijn Driessen had het een goed experiment gevonden om Tadic thuis te laten.

"Het had natuurlijk wel leuk geweest voor Alfred Schreuder, maar ook voor de rest van de technische staf, om te zien hoe de ploeg reageert als de aanvoerder, de grote roerganger, er niet bij is", zegt Valentijn in een video-item van De Telegraaf. "Dan krijg je misschien hele verrassende inzichten en misschien had Ajax daar zijn voordeel mee kunnen doen. Nu is hij er wel bij tijdens de hele voorbereiding, en dan houd je dezelfde hiërarchie en dynamiek in de groep."

Ondanks de historische 1-6 nederlaag in Amsterdam, ziet Valentijn kansen voor Ajax in Napels. "Toen ze in Amsterdam even onder druk kwamen, wisten ze het gelijk al niet meer en die keeper (Alex Meret, red.) is een hele onzekere factor. Alleen: als je die verdediging niet test, dan kunnen ze zich wel staande houden. Als Ajax ze gaat testen, dan zal je zien dat het echt een kwetsbaar geheel is. Dat hebben we vorige week bij fases gezien."

Het duel tussen Napoli en Ajax begint om 18.45 uur. Devyne Rensch is niet inzetbaar vanwege een liesblessure. Jorge Sánchez is wel weer inzetbaar maar kan volgens Schreuder niet langer dan een uur als rechtsback spelen. Napoli kan zich in een uitverkocht Stadio Diego Armando Maradona al voor de achtste finales kwalificeren, na drie overwinningen met doelcijfers van 13-2. Ajax heeft halverwege de groepsfase 3 punten verzameld.



Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.