Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Dit geeft de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League'

Valentijn: 'Dit geeft de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League'

29 nov 2021, 11:24

Valentijn Driessen is het volledig eens met de uitspraken van Erik ten Hag en Dusan Tadic over de kunstgrasvelden in de Eredivisie. Ten Hag en Tadic spraken afgelopen zondag na de 0-1 zege op Sparta schande over het veld in Het Kasteel.

'Ik vind dat Tadic en Ten Hag gelijk hebben', vertelt Driessen in een video-item van De Telegraaf. 'Het is wel goed dat ze het lostrokken van de wedstrijd. Ze wilden geen excuses aandragen voor hun wedstrijd, want die was ook gewoon slecht. Maar ze gaven allebei wel aan dat het kunstgras verleden tijd moet zijn in de Eredivisie. Ik ben het wel met ze eens. Het geeft de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League. Op het hoogste niveau moet je gewoon op gras spelen.'

'De clubs zouden dit van elkaar moeten eisen. Dat is heel moeilijk, want Heracles wil sowieso niet mee. Sparta denkt er wel over na om op gras over te gaan', weet Valentijn. 'In januari volgt daar waarschijnlijk een besluit over. En de clubs worden geholpen als ze overstappen met een behoorlijke subsidie. Ik geloof dat het tot 3,5 ton gaat. Er staat dus eigenlijk heel weinig in de weg om de overstap te maken van kunstgras naar gewoon gras.'

Valentijn geeft wel aan dat de trainingsaccommodatie dan moet worden ingeleverd, omdat de clubs vaak op die kunstgrasvelden trainen. 'Op het moment dat je daar niet meer kan trainen, moet je een grasaccommodatie vinden. Dat kost geld en ik begrijp dat het op dat moment een rib uit je lijf kan zijn. Maar wil je professioneel voetbal op een volwassen manier in Nederland beoefenen, dan kan het gewoon niet zo zijn dat wedstrijden in de Eredivisie op kunstgras worden gespeeld', aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Bekijk in de onderstaande video de uitspraken van Erik ten Hag en Dusan Tadic over de kunstgrasvelden terug.

Ten Hag en Tadic spreken schande van kunstgras: 'Put out, this kutgras!'
1:11
Ten Hag en Tadic spreken schande van kunstgras: 'Put out, this kutgras!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.