Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Deze 10 spelers zijn een 'zekerheidje' voor Van Gaal, rest moet dringen voor een plek'

Valentijn: 'Deze 10 spelers zijn een 'zekerheidje' voor Van Gaal, rest moet dringen voor een plek'

28 sep 2022, 09:35

Volgens Valentijn Driessen hebben tien Oranje-internationals 'zoveel plusjes gescoord bij bondscoach Louis van Gaal', dat zij zeker zijn van plek in de WK-selectie. Een definitieve selectie moet op zondag 13 november om twaalf uur ’s nachts worden doorgegeven aan de FIFA.

"Aanvoerder Virgil van Dijk, tweede aanvoerder Memphis Depay, derde aanvoerder Daley Blind, Frenkie de Jong, Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Nathan Aké, Steven Bergwijn, Jasper Cillessen en Remko Pasveer kunnen, mits fit, hun koffer pakken", schrijft Valentijn in De Telegraaf.

Valentijn geeft aan dat Van Gaal naast 'de tien zekerheidjes' Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Tyrell Malacia en Devyne Rensch op het oog heeft voor de verdediging. "Voor de middenlinie zal hij denken aan Steven Berghuis, Teun Koopmeiners, Davy Klaassen, Marten de Roon, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch. In de aanval hebben Cody Gakpo, Vincent Janssen, Luuk de Jong en Wout Weghorst een streepje voor."

Er blijven dan nog twee plekken over of wellicht zelfs één, dat is afhankelijk van Van Gaals keuze om drie of vier keepers mee te nemen. "Bij de minimaal vereiste drie goalies moet Van Gaal kiezen tussen Mark Flekken en Justin Bijlow", vervolgt Valentijn. "Neemt hij er vier mee, dan kunnen zij beiden een WK-ticket tegemoet zien. Gaat de bondscoach voor drie, dan bevindt zich onder dat trio de veelbesproken penaltykiller", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Voorbereidingstijd

In tegenstelling tot bij vorige eindtoernooien heeft Oranje nu geen lange voorbereidingstijd richting het WK. Een week nadat de selectie in november bij elkaar komt, wacht de openingswedstrijd tegen Senegal al. Het nieuwe spelsysteem is de voorbije interlandperiodes geïmplementeerd en de internationals weten wat van ze verwacht wordt.

Van Gaal heeft zijn werk wat dat betreft gedaan en moet nu alleen nog bepalen met wie hij naar Qatar gaat. Het wordt de bondscoach wat makkelijker gemaakt omdat de WK-selecties dit keer uit liefst 26 spelers mogen bestaan, drie meer dan normaal. "De scouts gaan nu hard aan het werk. We hebben zestig spelers in beeld die zij de komende tijd gaan bekijken. Ik zit de komende tijd thuis voor de tv en zie dan alle wedstrijden voorbij komen."

René is positief te spreken over bondscoach Louis van Gaal. Bekijk de lovende woorden van René terug in de video hieronder.

René positief over Van Gaal: 'Dat vind ik echt wel knap!'
2:30
René positief over Van Gaal: 'Dat vind ik echt wel knap!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.