Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Bondscoach Louis van Gaal slaat WK-ticket uit handen van Oranje'

Valentijn: 'Bondscoach Louis van Gaal slaat WK-ticket uit handen van Oranje'

14 nov 2021, 18:39

Valentijn Driessen heeft op de website van De Telegraaf teruggeblikt op de blamage van het Nederlands Elftal tegen Montenegro. Oranje stond met 0-2 voor, maar verspeelde die voorsprong in de slotfase en kwalificeerde zich daarmee nog niet rechtstreeks voor het WK. 'Louis van Gaal slaat WK-ticket uit handen van Oranje,' luidt de kop boven het artikel van Valentijn.

'De voorstelling op de Balkan van internationals en bondscoach Louis van Gaal biedt geen enkel houvast. Wie met twee knuisten een WK-ticket vastheeft en deze uit handen laat grissen door een paar moedige, maar middelmatige Montenegrijnen moet tegen elke tegenstander op zijn tellen passen. Hoewel Noorwegen geen Brazilië is, thuis niet wist te winnen van Letland (0-0) en sterspeler Erling Braut Haaland ontbreekt,' blikt Valentijn vooruit op het cruciale duel met de Noren.

Over het duel met Montenegro zegt de chef voetbal van De Telegraaf: 'Naast het ontbreken van de mentale focus in de slotfase ging Oranje ook voetbaltechnisch door de ondergrens heen. De vijf wissels – deels noodgedwongen – van Van Gaal gaven geen impuls aan het spel, maar trokken het niveau juist naar beneden. Niemand uitgezonderd, de internationals grossierden in onnodig, slordig en vaak dom balverlies. Bij het eerste tegendoelpunt stond de rechterflank met Denzel Dumfries en Teun Koopmeiners helemaal uit het lood omdat ze slecht omschakelden bij balverlies.'

'Deze aansluitingstreffer mocht bondscoach Van Gaal zwaar aangerekend worden,' vindt Valentijn. 'In de 66e minuut bracht hij de linksbenige Koopmeiners als rechtermiddenvelder voor Georginio Wijnaldum. Een voorgenomen wissel, omdat Wijnaldum na zijn ziekte maar slechts een uurtje in zijn benen had. Onverklaarbaar daarom dat Van Gaal notabene zijn enige alternatief voor de rechtermiddenveldpositie, Marten de Roon, naar de tribune had verwezen. De bondscoach sloeg als het ware het WK-ticket uit handen van zijn ploeg. Waar is De Roon als je hem nodig hebt, vroegen Oranje-fans zich vertwijfeld af.'

'Bij de 2-2 belaagde de uitgevallen Frenkie de Jong de vierde man omdat doelpuntenmaker Nikola Vujnovic over de rug van Daley Blind hing. Hoewel de Spaanse scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande Oranje meer dan gunstig gezind was met een goedkope penalty en het wegwuiven van een Montenegrijnse strafschop, liet hij deze lichte overtreding onbestraft. Maar waarom sprong Blind niet omhoog om ook te koppen? Dan had Vujnovic de bal nooit kunnen raken en zou Blind bij een valpartij ongetwijfeld een vrije trap meegekregen hebben. Opmerkelijk en later ook bevestigd door Van Dijk en Depay was dat de ene helft van het elftal bij de 2-0 vooruit wilde op jacht naar de 3-0 en de andere helft de voorsprong wilde consolideren. Volgens Van Gaal was het scenario vooraf besproken…,' concludeert Valentijn.

VIDEO - Valentijn over blamage Oranje: 'Het was echt dramatisch slecht'

Valentijn na gelijkspel Oranje: 'Het was echt dramatisch slecht'
6:11
Valentijn na gelijkspel Oranje: 'Het was echt dramatisch slecht'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.