Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn blikt vooruit: 'Koeman moet bij Oranje bouwen op achtergebleven puinhopen'

Valentijn blikt vooruit: 'Koeman moet bij Oranje bouwen op achtergebleven puinhopen'

12 dec 2022, 10:40

Valentijn Driessen verwacht dat het Nederlands elftal onder leiding van Ronald Koeman terugkeert naar de kernwaarden van de Hollandse voetbalschool. Koeman start in januari aan zijn tweede termijn als bondscoach.

"Koeman is dolblij dat zijn voorganger heeft gefaald op het WK", schrijft Valentijn in zijn column voor De Telegraaf. "Een wereldtitel, maar zelfs een finale, of halve finale zou een ondraaglijke hypotheek hebben gelegd op zijn tweede ambtsperiode in Zeist. Altijd zou de onvermijdelijke schaduw van de almachtige Van Gaal boven hem zweven. Die nachtmerrie is Koeman bespaard gebleven. Hij moet bouwen op achtergebleven puinhopen."

Volgens Valentijn is het een voordeel voor Koeman dat hij bekend is met 'de valkuilen van de WK-selectie van Oranje'. "Deze is grotendeels door hem samengesteld in zijn eerste periode als bondscoach tussen 2018 en 2020. Met veel WK-gangers bereikte hij in 2019 de finale van de Nations League."

Voor Koeman wacht er meteen de EK-kwalificatie, de Final Four van de Nations League en uiteindelijk het EK in Duitsland. "Voldoende gelegenheid om te zien hoe Ronald Koeman omgaat met Van Gaals derde erfenis bij Oranje. En in hoeverre hij de kernwaarden van het avontuurlijke Nederlandse voetbal, waarbij niet verliezen ondergeschikt is aan spelen om te winnen, op de juiste waarde inschat", aldus Valentijn.

René is in De Oranjewinter tot de conclusie gekomen dat bondscoach Louis van Gaal niets te verwijten valt voor de uitschakeling op het WK door Argentinië. Bekijk het terug in de onderstaande video.

René concludeert: 'Van Gaal heeft echt alles goed gedaan tijdens WK'
1:42
René concludeert: 'Van Gaal heeft echt alles goed gedaan tijdens WK'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.