Terug

Volg Vandaag Inside

Valentijn: 'Binnenhalen trainer Francesco Farioli in alles een grote gok voor Ajax'

13 mei 2024, 10:19

Valentijn Driessen schrijft in zijn nieuwe column voor De Telegraaf dat OGC Nice-trainer Francesco Farioli op pole staat om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. De chef voetbal van de ochtendkrant vindt het een 'grote, bijna onverantwoorde gok' voor de Amsterdammers.

"De prioriteit vraagt de aanstelling van een hoofdtrainer. Het eventueel binnenhalen van de 35-jarige Francesco Farioli - hij staat op pole - is een grote, bijna onverantwoorde gok, hoewel hij wordt omringd door de voetbalkennis en -ervaring van Louis van Gaal en Danny Blind", schrijft Valentijn. "De Italiaan past niet naadloos in het eerder door directeur voetbal Marijn Beuker geschetste profiel van een bij voorkeur ervaren Nederlandse trainer. Ajax zou leergeld moeten hebben betaald met Alfred Schreuder en Maurice Steijn als rookies bij een topclub."

De 35-jarige Farioli heeft al meerdere gesprekken gevoerd met Kroes en staat open voor een overstap naar de Amsterdammers. Ajax zal een overeenstemming over een afkoopsom moeten bereiken met zijn huidige werkgever. "Dat Farioli derde keus is, nooit zelfstandig als hoofdtrainer heeft gewerkt in één van de vier grote competities in Europa en zich geen prijzenpakker heeft getoond, is geen aanbeveling", vervolgt Valentijn. "Bij OGC Nice doet hij het dit seizoen redelijk en hij heeft de naam een procestrainer te zijn. Of dat voldoende is voor het grote Ajax moet blijken. Of Kroes en Beuker komen alsnog met een konijn – wellicht nummer één kandidaat Ten Hag – uit de hoge hoed", aldus Valentijn.

Johan Derksen zou het onbegrijpelijk vinden als Ajax Francesco Farioli, de huidige coach van OGC Nice, aan zou stellen als nieuwe hoofdtrainer. Dat zei Johan gisteravond in Vandaag Inside. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.