Terug

Volg Vandaag Inside

Valencia: we moesten duel uitspelen na racistisch incident

Valencia: we moesten duel uitspelen na racistisch incident

5 apr 2021, 11:09

Valencia voelde zich zondag gedwongen om verder te spelen, nadat het in het uitduel met Cádiz van het veld was gestapt omdat verdediger Mouctar Diakhaby racistisch beledigd zou zijn. "Anders hing er een straf boven ons hoofd", laat de Spaanse club op de eigen website weten.

De Franse verdediger Mouctar Diakhaby ging in de eerste helft boos verhaal halen bij Juan Cala, nadat de speler van de thuisclub hem een 'waardeloze zwarte man' zou hebben genoemd. Diakhaby stelde de scheidsrechter en zijn ploeggenoten op de hoogte van de belediging, waarna hij van het veld liep, gevolgd door alle spelers en stafleden van Valencia.

De stand bij de onderbreking was 1-1. Na enig oponthoud hervatte de arbiter het duel. Hij zou de spelers van Valencia duidelijk hebben gemaakt dat ze mogelijk zouden worden gestraft als ze niet meer in actie zouden komen.

Diakhaby was te emotioneel om verder te spelen, Cala keerde wel terug op het veld. Volgens Valencia wilde ook Diakhaby dat er verder werd gevoetbald. "We zijn één met jou", liet de clubleiding van Valencia via Twitter weten. "Nee tegen racisme."

Cala, de maker van 1-0, werd in de rust gewisseld. Zijn vervanger Marcus Mauro maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor Cádiz (2-1). Cala ontkende na afloop Diakhaby te hebben beledigd.

Bij Valencia ontbrak doelman Jasper Cillessen, die anderhalve week geleden bij Oranje geblesseerd is geraakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.