Terug

Volg Vandaag Inside

Valencia snakt naar rust na hectische maand

Valencia snakt naar rust na hectische maand

30 sep 2019, 09:42

Met een knappe uitzege op Athletic Club uit Bilbao (0-1) zorgde Valencia zaterdag eindelijk voor een beetje rust in een hectische openingsfase van een nu al bewogen seizoen. De tegenstander van Ajax woensdag in de Champions League kon wel een succesje gebruiken na het vertrek van de populaire trainer Marcelino, algemeen directeur Mateu Alemany en sportief directeur Pablo Longoria.

Het drietal botste al vroeg in dit voetbaljaar met Peter Lim, de 66-jarige zakenman uit Singapore die sinds 2014 eigenaar is van de landskampioen van 2002 en 2004. Zij vonden het maar niets dat de Aziaat, goed voor een slordige 2,5 miljard euro, zich maar met het technisch beleid bleef bemoeien en het liefste alle transfers via de machtige zaakwaarnemer Jorge Mendes wilde laten verlopen. Maar Lim duldt geen tegenspraak, zelfs niet van mensen die de club vorig seizoen met winst van de nationale beker en een vierde plek in La Liga weer succesvol maakten.

En dus is Albert Celades nu trainer van Valencia. Hij was eerder coach van verschillende nationale ploegen en assistent van Julen Lopetegui bij Real Madrid. En bijna vanzelfsprekend heeft hij Mendes als zaakwaarnemer. Veel supporters van Valencia vinden het maar niets hoe Lim en Mendes hun club van afstand runnen. Zij balen nog steeds van het vertrek van coach Marcelino, net als veel spelers van Valencia.

Cillessen

Maar doelman Jasper Cillessen, voor 35 miljoen euro overgekomen van FC Barcelona, en zijn ploeggenoten zijn ook profs. Zij beseffen dat de Champions League het mooiste podium is om zich te laten zien. Valencia staat ook na de zege van zaterdag in Bilbao slechts in de middenmoot van La Liga, maar de uitzege op Chelsea (0-1) van twee weken geleden biedt perspectief op een succesvol Europees avontuur.

Valencia beschikt met sterspeler Rodrigo en Maxi Gómez over twee uitstekende spitsen. De geblesseerde Kevin Gameiro en Geoffrey Kondogbia zijn er tegen Ajax waarschijnlijk niet bij, maar ook Daniel Parejo, Ezequiel Garay, Francis Coquelin en Mouctar Diakhaby halen al jaren een hoog niveau.

Het moet wel heel raar lopen als Ajax woensdag net zo veel geluk heeft als tijdens de vorige uitwedstrijd tegen Valencia in de Champions League. Hoe hard hij ook schreeuwde, trainer Ronald Koeman kon op 27 november 2002 niet voorkomen dat zijn ploeg helemaal zoek werd gespeeld in de stad waar Johan Cruijff nog even voor Levante voetbalde. Valencia miste maar liefst 23 opgelegde kansen, maar kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1). Zlatan Ibrahimovic scoorde voor Ajax en Joey Didulica keepte de wedstrijd van zijn leven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.