Terug

Volg Vandaag Inside

Vader Pérez haalt uit naar Verstappen: 'Checo wint de races die Max niet kan winnen'

Vader Pérez haalt uit naar Verstappen: 'Checo wint de races die Max niet kan winnen'

19 nov 2022, 18:26

Antonio Pérez, de vader van Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft flink uitgehaald naar Max Verstappen tijdens een interview met de Mexicaanse krant ESTO. Volgens de vader van de Mexicaan doet zijn zoon weinig onder voor Verstappen.

"Max heeft nog nooit zo’n goede teamgenoot als Checo gehad. De rest was stuk voor stuk ondergeschikt", vertelt Pérez senior, doelend op Daniel Ricciardo, Pierre Gasly en Alex Albon. Ook vindt senior dat Pérez gelijkwaardig is aan Verstappen en zelfs de moeilijkere races wint. "Checo wint de races die Max niet kan winnen, de moeilijke", concludeert vader Antonio.

Zondag start Checo Pérez als tweede achter Verstappen in Abu Dhabi. Red Bull hoopt de Mexicaan aan de tweede plek te helpen. De Mexicaan heeft evenveel punten als Leclerc: 290. In het WK voor constructeurs staat Ferrari tweede, met 19 punten meer dan Mercedes.

"Ik kijk uit naar morgen, dat is de dag dat het er echt om gaat", zei Pérez. "Het wordt een interessante race. Hopelijk kunnen we sterk eindigen."

Vorige week kende de GP van Brazilië een rumoerige afloop voor Red Bull. Verstappen negeerde in de slotfase van de race een teamorder. Hij weigerde de zesde plaats af te staan aan Pérez, die achter hem reed. De Mexicaan was daar nogal verbolgen over. Volgens Red Bull is de affaire inmiddels uitgepraat. Online kregen Verstappen, Pérez en hun familieleden te maken met doodsbedreigingen, haatmail en beledigingen. De Oostenrijkse renstal veroordeelde dat donderdag in een statement.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.