Terug

Volg Vandaag Inside

Uth debuteert in Duitse selectie

Uth debuteert in Duitse selectie

5 okt 2018, 14:53

FRANKFURT (ANP) - Mark Uth maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Duitse elftal. De 27-jarige spits van Schalke 04, die in de Nederlandse competitie doorbrak bij Heracles Almelo en sc Heerenveen, heeft van bondscoach Joachim Löw een uitnodiging gekregen voor de duels met Oranje en Frankrijk in de Nations League. Uth maakte vorig seizoen veertien doelpunten in de Bundesliga voor Hoffenheim. Hij wacht nog op zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club Schalke 04.

,,We houden Mark al geruime tijd in de gaten'', zei Löw. ,,Hij is dynamisch, snel en altijd gevaarlijk voor het doel. We willen hem graag beter leren kennen.''

De Duitse bondscoach heeft 23 spelers opgeroepen voor de wedstrijden tegen het Nederlands elftal, volgende week zaterdag in Amsterdam, en wereldkampioen Frankrijk (16 oktober in het Stade de France). Het eerste groepsduel met de Fransen eindigde vorige maand in München in 0-0. De geblesseerde middenvelder Ilkay Gündogan (Manchester City) ontbreekt bij de 'Mannschaft'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.