Terug

Volg Vandaag Inside

Unnerstall zat met 'busincident' van Zoet: 'Vermindert zin in je debuut'

Unnerstall zat met 'busincident' van Zoet: 'Vermindert zin in je debuut'

28 juni 2020, 13:10

Lars Unnerstall veroverde midden in het seizoen een basisplaats onder de lat bij PSV. Dit werd overschaduwd door het 'busincident' met Jeroen Zoet en ook de Duitser voelde die impact.

Door miscommunicatie tussen Mark van Bommel en keeperstrainer Ruud Hesp wist Zoet niet dat hij op de bank zat in het duel tegen Willem II. De international kwam daar kort voor de wedstrijd pas achter en nam plaats in de spelersbus tijdens de wedstrijd. Unnerstall wist het enkele dagen eerder al. 'Ja, in dit soort situaties is het echt ontzettend belangrijk om goed te communiceren. Ik wist bijvoorbeeld na de 4-1 nederlaag bij LASK al, dat ik die zondag onder de lat zou staan in Tilburg,' vertelt de Duitser aan De PSV Supporter.

Unnerstall verwachtte logischerwijs dat ook collega Jeroen Zoet hiervan op de hoogte was gesteld, maar dit was niet het geval. Uiteindelijk besloot de Oranje-international om het seizoen af te maken bij FC Utrecht. 'Het is een goede keeper en bovendien ook een zeer gewaardeerde collega. Hij had voor mij niet weg hoeven gaan naar FC Utrecht, maar ik snapte zijn keuze wel.'

De oud-doelman van Schalke en VVV Venlo baalde van het incident met Zoet, het was een smet op zijn debuut voor de Eindhovenaren. 'Ja, het verminderde wel de zin, het hunkeren naar die eerste wedstrijd, je debuut, bij je nieuwe club. Uiteindelijk verloren we tot overmaat van ramp na de desastreuze nederlaag in Oostenrijk ook in Tilburg en beleefde ik ook niet het debuut waar ik vooraf op gehoopt had. Hoewel ik niet slecht keepte, win je toch het liefst.'

Volgens Johan heeft Mark van Bommel de situatie met Zoet en Unnerstall volledig laten ontsporen. Bekijk het fragment hieronder.

Johan over affaire-Zoet: 'Van Bommel heeft het volledig laten ontsporen'
3:35
Johan over affaire-Zoet: 'Van Bommel heeft het volledig laten ontsporen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.