Ten Hag en United gekleineerd in doelpuntrijke Manchester derby

2 okt 2022, 16:50

Manchester City heeft de stadsderby tegen Manchester United met maar liefst 6-3 gewonnen. Vooral voor rust kon de ploeg van trainer Erik Ten Hag niets inbrengen tegen het goed voetballende elftal van Pep Guardiola.

Van Ten Hag mochten oud-Eredivisiespelers Lisandro Martínez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Antony aan de derby beginnen. Dat ging ten koste van onder anderen Casemiro en Cristiano Ronaldo die vanaf de bank hun ploeg al in de 8e minuut op achterstand zagen komen door een schot van dichtbij van Phil Foden.

Ook na het openingsdoelpunt bleven de beste mogelijkheden voor de blauwe club uit Manchester, maar het duurde tot de 34e minuut voordat Haaland de score verdubbelde. Uit een corner van Kevin De Bruyne kopte de Noorse spits raak.

Daarna ging het snel, met Haaland die 3 minuten later uit een fraaie pass van De Bruyne glijdend voor de 3-0 zorgde. De deze zomer van Borussia Dortmund overgekomen aanvaller wist voor de rust nog een keer de verdediging open te breken met een lage voorzet op Foden, die zijn tweede doelpunt maakte.

City deed het in de tweede helft iets rustiger aan. Oud-Ajacied Antony schoot na een knappe aanname hard raak en scoorde zo ook in zijn tweede competitieduel voor United.

Maar de start van Haaland bij City is nog veel beter. Door zijn derde treffer van de middag, de 5-1, maakte de Noor voor de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd in de Premier League een hattrick. Dat lukte geen enkele andere voetballer eerder. De 22-jarige Haaland staat na acht competitieduels voor City op veertien doelpunten. Later was de spits met een assist nog belangrijk bij de 6-1 van Foden, die zo ook een hattrick maakte. De door Ten Hag ingebrachte Anthony Martial bepaalde de eindstand door twee treffers in de slotfase.

Ten Hag verloor met United weer eens, na vier overwinningen op rij in de Premier League. Nummer 2 Manchester City verkleinde door de zege het gat met koploper Arsenal weer tot 1 punt en heeft nu een voorsprong van 8 punten op United.