Terug

Volg Vandaag Inside

United leeft op na ontslag Mourinho

United leeft op na ontslag Mourinho

30 dec 2018, 20:47

MANCHESTER (ANP) - Manchester United is aardig opgeleefd na het ontslag van José Mourinho. Met interim-trainer Ole Gunnar Solskjaer op de bank werd ook Bournemouth verslagen: 4-1.

De Noorse oefenmeester is na drie duels nog zonder puntenverlies met de club waarvoor hij twaalf jaar voetbalde. Solskjaer debuteerde met een ruime zege op Cardiff City (5-1) en woensdag moest ook Huddersfield Town er aan geloven (3-1). Het is weer leuk om supporter van Manchester United te zijn. De club voetbalt veel aantrekkelijker na de trainerswissel. Paul Pogba zit ook weer lekker in zijn vel na het vertrek van Mourinho, met wie hij op voet van oorlog leefde.

De Fransman scoorde tweemaal tegen Bournemouth, net als tegen Huddersfield Town. Pogba was in de drie duels onder Solskjaer bij zes doelpunten betrokken (vier doelpunten en twee assists). In zijn eerste veertien competitiewedstrijden zorgde de middenvelder slechts voor drie doelpunten en drie assists.

Pogba tekende voor de eerste twee treffers. Marcus Rashford maakte de 3-0. Nathan Aké deed in blessuretijd van de eerste helft iets terug namens Bournemouth. De weer fitte Romelu Lukaku vierde als invaller zijn rentree met de 4-1. De Belgische spits stond nog geen drie minuten in het veld toen hij scoorde. Smetje op de zege van United was de rode kaart voor Eric Bailly. De Ivoriaanse verdediger moest bij een voorsprong van 4-1 naar de kant na een smerige tackle op Ryan Fraser.

Manchester United blijft de nummer zes van de Premier League. Het verschil met nummer vier Chelsea is acht punten. De beste vier ploegen van de Premier League mogen volgend seizoen aan de Champions League deelnemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.