Terug

Volg Vandaag Inside

Union Berlin-directeur in Rotterdam aangevallen door Feyenoord-hooligans

Union Berlin-directeur in Rotterdam aangevallen door Feyenoord-hooligans

21 okt 2021, 08:39

Woensdagavond dacht Union-Berlin-directeur Dirk Zingler rustig te genieten van een drankje op het Rotterdamse terras, in aanloop naar het Conference League-duel met Feyenoord. Zijn avond werd echter bruut verstoord door enkele Feyenoord-hooligans, waarna de directeur een bezoek aan het ziekenhuis moest brengen. Dat meldt de Berliner Kurier.

Donderdagavond speelt Feyenoord zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Conference League tegen het Duitse Union Berlin. De bezoekers waren woensdag al aangekomen in Rotterdam. Het bestuur dacht daarom 's avonds rustig een drankje te kunnen doen op het Rotterdamse terras, maar niets was echter minder waar.

Onder meer Union-directeur Zingler werd bij de Rotterdamse kroeg 'De Huismeester' namelijk belaagd door een groep van ongeveer 25 Feyenoord-hooligans. 'Objecten vlogen in de rondte, glazen werden vernield, barkrukken werden gebruikt als wapens', schrijft Berliner Kurier. Naast Zingler zouden er ook 7 vrouwen bij de groep zijn, waaronder 1 vrouw gewond raakte en in shock raakte.

De Duitse krant zegt niet te weten waar de agressie precies vandaan komt, maar hint op de 'niet bijzonder goede relatie' tussen supporters uit Duitsland en Nederland. 'Vooral in Rotterdam, een van de Nederlandse steden die het meest het geleden onder de gevolgen van de oorlog van nazi-Duitsland, zijn de bedenkingen over Duitsers soms groot', suggereert de krant.

Foto credits: Berliner Kurier

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.