Terug

Volg Vandaag Inside

Uitzinnige Sociedad-trainer zingt op persconferentie na bekerwinst

Uitzinnige Sociedad-trainer zingt op persconferentie na bekerwinst

4 apr 2021, 22:12

Imanol Alguacil is niet alleen trainer, maar ook hartstochtelijk supporter van Real Sociedad. De 49-jarige Bask was na de gewonnen bekerfinale tegen Athletic Club dan ook dolblij. Op de persconferentie nam hij aanvankelijk rustig plaats achter de microfoon, tot hij van een medewerker van de club een shirt en sjaal van Real Sociedad kreeg aangereikt.

Imanol trok het shirt aan, hield de sjaal boven zijn hoofd en begon luidkeels en vol passie te zingen. "Dit is voor jullie allemaal, voor iedereen die deze club voelt. Kom op La Real, kom op!", riep de trainer met overslaande stem. Imanol speelde het grootste deel van zijn voetbalcarrière bij de club uit San Sebastián en hij ging daarna als trainer verder bij Real Sociedad. Sinds 2018 is hij hoofdtrainer van de blauw-witte formatie.

De Baskische clubs Real Sociedad en Athletic troffen elkaar zaterdagavond in Sevilla om alsnog de finale van het Spaanse bekertoernooi van vorig seizoen te spelen. Beide ploegen wilden de finale heel graag met supporters in het stadion afwerken en daarom werd de wedstrijd al een paar keer uitgesteld. Zaterdag werd het toernooi om de Copa del Rey van het seizoen 2019-2020 alsnog afgemaakt, voor lege tribunes. Athletic krijgt over twee weken een nieuwe kans om de beker te veroveren, als het de finale van dit seizoen speelt tegen FC Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.